23948sdkhjf

Zetterberg in - Maruschka de Margò ut

Modeföretaget Zetterberg Couture öppnar butik för ready to wear, smyckesmärket Lily and Rose och brudkollektionen på Grev Turegatan i oktober. Till nyss huserade Maruschka de Margò i lokalerna.

Therese Zetterberg tar det självbetitalde modeföretaget till Stockholm och öppnar butik på Grev Turegatan 9 20 oktober. Butiken är en hörnlokal om två våningar i Sturegallerian och huserade tills alldeles nyligen modebutiken Maruschka de Margò.

Vi har haft planer på att öppna egen butik i Stockholm under flera år men inte hittat rätt läge eller lokal. Nu har vi hittat ett bra läge för att bygga upp ett koncept som passar oss. Det är en perfekt lokal som både är öppen och stängd och som lämpar sig för att bygga upp olika avdelningar och scenografier, säger Therese Zetterberg, grundare och kreativ chef till Habit.

Just nu pågår ombyggnationen av butiken som inredds i flera avdelningar med smycken på bottenplanet och en särskild avdelning för brud och konsultation på andra våningen. Där ska även kollektionen för ready to wear rymmas. 

Sedan 2013 driver Therese Zetterberg egen butik på Larmgatan 2 i Göteborg och hon säger att kunderna som har varit i den butiken kommer att känna igen sig även Stockholmsbutiken. 

Även Göteborgbutiken sträcker över två våningar med både ready to wear-kollektionen och brud. Därtill säljs den egna smyckekollektionen Lily and Rose i butiken. Ett smyckesvarumärket som Therese Zetterberg har fått ordentlig fart med och som även säljs via ett stort antal återförsäljare i Sverige och internationellt, i såväl fysiska butiker som inom e-handeln i framförallt Norden , Storbritannien och utvalda butiker i USA och Asien. 

Jag ser mycket fram emot att möta Stockholmskunden. Vi säljer väldigt mycket på webben hit och då känns det mycket spännande att möta henne i butiken. Vi har valt att av olika anledningar att inte ha några externa återförsäljare i Sverige längre för just ready to wear och då passar det bra att öppna butik.

Therese Zetterberg grundade Zetterbrg Couture i Göteborg 2007. Sedan drygt ett år tillbaka har företaget kombinerade butik och showroom i London och den brittiska marknaden har tagit rejäl fart med både bruddelen, smycken och ready to wear.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063