23948sdkhjf

Finalister i H&M-tävling utsedda

Modekoncernen har presenterat finalisterna i H&M Design Award 2015. Två svenskar finns bland de åtta utvalda. Vinnaren presenteras under visningsveckan i Stockholm i slutet av januari.
Åtta finalister från designskolor världen över har utsetts till H&M Design Award 2015. Vinnaren koras den 27 januari men varje finalist vinner 5 000 euro och får visa sin kollektion inför en jury bestående av modeexperter däribland Marc by Marc Jacobs designchef modedesignern Luella Bartley, brittiska Vogues Lucinda Chambers, Justin O’Shea, inköpschef på Mytheresa.com, sångerskan Lily Allen, Ann-Sofie Johansson, designchef på New Development, H&M samt Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M.

Första pris i tävlingen är 50 000 euro samt modevisning på Fashion Week Stockholm. Vinnaren får också möjlighet till ett mentorskap och H&M säljer delar av kollektionen i utvalda butiker och online i höst.

– H&M är ett designdrivet företag och för oss är det viktigt att kunna vara med och stötta framtidens modetalanger. Den kreativitet, passion och tekniska skicklighet vi har sett i samband med årets H&M Design Award ligger på en väldigt hög nivå, säger Ann-Sofie Johansson, designchef på New Development, H&M.

Finalisterna är;

Leonard Kocic, Sverige, Beckmans Designhögskola, Stockholm.

Andreas Eklöf, Sverige, Textilhögskolan i Borås.

Magdalena Brozda, Polen, Geneva University of Art and Design.

Graham Fan, Kanada, Central Saint Martins i London.

Andrea Jiapei Li, Kina, Parsons, New York.

James Kelly, Storbritannien, Royal College of Art i London.

Ximon Lee, Hongkong, Parsons, New York.

Fiona O´Neill, Irland, Central Saint Martins, London
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063