23948sdkhjf

Björn Borg säger upp avtal och tar hem skoverksamheten

Design, produktutveckling och distribution av skor görs inhouse.

För tre veckor sedan meddelade Björn Borg att bolagets licenspartner, Serve & Volley B.V, är i rekonstruktion. Serve & Volley har designat och tillverkat skor åt Björn Borg på licens och har även ansvarat för distributionen i Europa, med undantag för Sverige, Finland och Danmark.  

Björn Borg säger nu upp licensavtalet med Serve & Volley med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande, och tar över skoverksamheten i egen regi. Det betyder att Björn Borg kommer att ansvara för design, produktutveckling och distribution på samtliga marknader. 2025 års kollektion kommer att vara den första i egen regi.

Beslutet bedöms påverka bolagets resultat med maximalt 5 miljoner kronor, men att den nya verksamheten kommer att bidra till en ökad tillväxt. Det långsiktiga målet om minst 10 procent i årlig rörelsemarginal kommer inte att påverkas.

– Vi har sedan tidigare distributionen av skor i Sverige, Danmark och Finland, att nu också inkludera resten av Europa och samtidigt integrerar design och produktutveckling är nästa naturliga steg i vår resa att bygga ett globalt sportmodevarumärke. Min bedömning är att kategorin skor har en mycket stor tillväxtpotential framåt, säger bolagets vd Henrik Bunge i en kommentar.

Skokategorin står för 73 miljoner kronor av bolagets omsättning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078