23948sdkhjf

Björn Borgs skopartner i rekonstruktion

Unlimited Footwear, vars dotterbolag Serve&Volley ansvarar för Björn Borgs produktkategori skor, är i rekonstruktion i Nederländerna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förutom att designa och tillverka skor åt Björn Borg ansvarar bolaget även för att distribuera skorna i Europa, med undantag för Sverige, Finland och Danmark där Björn Borg själva ansvarar för distributionen. 

Det är ännu för tidigt att säga vad rekonstruktionen kommer innebära för Björn Borgs verksamhet i detalj, men modebolaget bedömer risken för minskad försäljning i närtid som liten.

– Denna negativa utveckling för Serve&Volley, som även arbetar med flera andra globala varumärken, kom visserligen som en överraskning för oss. Men vi har ett löpande arbete vad gäller kontinuitetsplaner för att alltid vara förberedda på förändringar som rör våra viktiga licenstagare. Detta gäller inte minst samarbetet med Serve&Volley, där vi redan sedan tidigare inlett en översyn rörande att eventuellt driva skor vidare i egen regi, säger Henrik Bunge, Björn Borgs vd, i en kommentar.

Henrik Bunge tillägger att rekonstruktionen kan innebära att förändringen tidigareläggs.

Kategorin skor stod under 2022 för omkring 76 miljoner kronor av Björn Borg-koncernens omsättning. Totalt omsatte koncernen 853 miljoner kronor, varav ebit resultatet landade på nära 73 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063