23948sdkhjf

Hugo Boss försäljning på rekordnivå – men resultatet under förväntan

Anmärkningsvärt bra fjärde kvartal menar Hugo Boss vd.

Det tyska modebolaget Hugo Boss ökade försäljningen med 18 procent under 2023, däremot var rörelseresultat under analytikernas förväntningar för det fjärde kvartalet. Det framgår av bolagets preliminära resultat.

Försäljningsökningen för helåret var över förväntan och stärktes av en ökad efterfrågan i Asien under det fjärde kvartalet, skriver Reuters. Under det fjärde kvartalet ökade försäljningen med 10 procent, valutajusterat till 1,18 miljarder euro.

– Vi avslutade 2023 på topp, ett rekordår för Hugo Boss. Den tvåssiffriga ökningen i toppen och förbättringen på sista raden under det viktiga sista kvartalet var desto mer anmärkningsvärt med tanke på de nuvarande utmaningarna på den globala marknaden, kommenterar Daniel Grieder, chief executive officer på Hugo Boss.

Rörelseresultatet (ebit) ökade med 17 procent under perioden till 121 miljoner euro, men där hade analytiker förväntat sig lite mer, skriver Stuttgarter Zeitung.

Rörelseresultatet (ebit) ökade med 22 procent till 410 miljoner euro under 2023, vilket var i mitten av Hugo Boss egna prognosintervall om 400–420 miljoner euro.

Totalt uppgick Hugo Boss försäljning till 4,2 miljarder euro under 2023 jämfört med 3,65 miljarder euro under 2022. Analytikernas samlade prognos var på 4,19 miljarder euro.

Hugo Boss hade själva guidat för en försäljning i intervallet 4,1–4,2 miljarder euro.

Vid 9.45-tiden på tisdagen var Hugo Boss aktie ned drygt 8 procent.

Hugos Boss publicerar sin slutliga rapport för det fjärde kvartalet den 7 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093