23948sdkhjf

Woolpower prisas igen

Vann även Årets hållbarhetspris på Habit Fashion Awards i oktober.

Bröderna Adam och Daniel Brånby från Woolpower vinner Årets Företagare i Sverige 2023. Det framkommer av ett pressmeddelande.

”Årets Företagare i Sverige kombinerar traditionella hantverksmetoder med ny teknik. De väver samman hållbarhet, kvalitet och lönsamhet till en urstark helhet. Med stolta medarbetare och lokalt tillverkade produkter bidrar de till både integration och tillväxt i hela landet. Denna duo är en inspiration för oss alla och visar vad det betyder att bli varma i kläderna”, står det i juryns motiveringen.

Woolpower tillverkar underställ och strumpor i fabriken i Östersund sedan 1972. När bröderna Adam och Daniel Brånby tog över verksamheten 2010 valde de att utveckla och bredda hållbarhetstanken ytterligare. Genom att behålla produktionen i Sverige ville man säkerställa bra arbetsvillkor för de anställda och samtidigt värnar om klimat och miljö.

– Det känns fantastiskt! Vi har ett otroligt bra team, vi har lyckats knyta an riktigt duktiga och smarta människor och det är det som gör att vi står här i dag, säger Daniel Brånby, i en kommentar.

Östersundsföretaget vann även Årets hållbarhetspris under Habit Fashion Awards i Göteborg  i början på oktober.

I kategorin Årets Unga Företagare kammar Madelene Törnblom med sitt företag Maya Delorez hem priset. Madelene har gjort en imponerande företagarresa på kort tid. Hon grundade ridsportmärket 2018 som ifjol omsatte över 100 miljoner kronor förra året. Imponerande i en bransch som historiskt präglats av tuff konkurrens och tunna marginaler, konstaterar juryn.

– Det känns jättekul att ha vunnit Årets Unga Företagare i Sverige! Jag hoppas att kunna inspirera andra att våga satsa på sina drömmar. Om jag har lyckats med mitt företag med det lilla kapital jag startade med så hoppas jag kunna uppmuntra andra att göra en karriär inom det de har passion för, säger Madelene Törnblom, i pressmeddelandet.

I juryn för Årets företagare sitter Günther Mårder, vd Företagarna, Erica Ackebo, bolagsjurist på SJ, Tove Jarl, vd för Ung Företagsamhet. Emil Smith, grundare av Wehype och vinnare av Årets Unga Företagare 2022  samt matentreprenören Renée Voltaire.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078