23948sdkhjf

Woolpower vinner Årets hållbarhetspris

Östersundsföretaget prisades under Habit Fashion Awards i Göteborg på torsdagen.

För sjuttonde året i rad delade Habit ut priser till de främsta i branschen. Ett av utmärkelserna är Årets hållbarhetspris som gick till Woolpower i Östersund.

Ulrika Rogeman, operativ chef, och Jenny Odqvist, produktchef på Woolpower. var på plats under prisceremonin.

– Det här är ett pris som går till Woolpowers 240 medarbetare, sade duon när de tog emot applåder, blommor och pris på scenen av bland andra Christina Bild, juryns ordförande samt jurymedlemmen Cecilia Tall, programchef på Resource, och Karla Opazo Lindblad från Delouge, som är partner till priset.

I motiveringen lyfter juryn bland annat fram minutiös kvalitets- och produktionskontroll samt att Woolpower visar att det går att göra svensk tillverkning lönsam. I våras invigde företaget en egenägd fabrik i Torvalla i Östersund med kontor, lager, stickeri och sömnad.

Juryns arbete har pågått sedan i våras. Den har tittat på ett 70-tal företag i branschen. Icebug, som nyligen släppte sin första kollektion med fullt spårbart nordiskt läder och uppmärksammad för sitt solenergiprojekt, samt Swedish Wool Initiative, som i augusti lanserade det första svenska klassificeringssystemet för svensk ull, var finalister.

JURYNS MOTIVERING

”Med produkter sprungna ur behov och funktion görs inga snabba kast i vinnarens sortiment. Kvaliteten får aldrig äventyras och produktionskontrollen är minutiös. Därmed kan också fokus läggas på resursbesparingar som återbruk, solcellsenergi, forskning – och att bygga en helt ny fabrik. Årets hållbarhetsföretag visar att man genom en unik affärsmodell kan skapa en lönsam produktion i Sverige och samtidigt vara en förebild inom integration.”

JURY ÅRETS HÅLLBARHETSPRIS 2023

Christina Bild – modejournalist
Daniel Mensch – director of sustaniability education, The Sustainable Fashion Academy
Karla Opazo Lindblad – product lifecycle management specialist, Delogue PLM
Cecilia Tall – programchef RE:source
Adrian Zethraeus – projektledare, Science Park Borås

Lisa Yang vinner Årets modevarumärke 2023: ”Ett fantastiskt erkännande”

Han är Årets mönsterkonstruktör

Svenskt modemärke utsett till Årets denimleverantör

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Fashion Awards.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.073