23948sdkhjf

Grandpas grundare lämnar: ”Ett naturligt steg”

Tar ett kliv åt sidan.

Jonas Pelz och Anders Johansson, som är två av grundarna till Grandpa, meddelar i dag att de lämnar sina operativa uppdrag i företaget. Anledningen är att de vill ge utrymme för den nuvarande ledningen och arbetsgruppen att fortsätta Grandpas resa. 

Jonas Pelz och Anders Johansson säger att de känner sig trygga med att lämna över bolaget och dess fortsatta utveckling till teamet, där det senaste tillskottet är Johan Larsson, känd från modebranschen. 

– Vi är oerhört stolta över vad Grandpa har blivit och vad vi åstadkommit under de två senaste decennierna. När vi nu tittar framåt så känner vi att det är av yttersta vikt att ge kraft och möjlighet till vår ledning och team att fortsätta på den inslagna banan samt öppna upp för nya perspektiv som kommer driva allt vidare, säger Jonas Pelz.

Men de lämnar inte bolaget helt utan sitter kvar i styrelsen. 

– Att vi kommer fokusera på våra roller i bolagets styrelse kommer möjliggöra en väldigt smidig övergång och kommer säkerställa att vi fortsatt är med och bidrar på strategisk nivå. Vi har fullt förtroende för att vårt nuvarande team kommer att styra bolaget vidare mot nya höjder, säger Anders Johansson.

Sedan drygt två år tillbaka är det Jonas Skommevik som leder bolaget. Han tog över vd-posten efter Jonas Pelz som tillfälligt klev in på posten efter att Helene Forsberg lämnade företaget efter tolv år som vd.

Jonas Skommevik har sedan han tillträdde rustat för expansion och satt nya mål för Grandpa. I en intervju med Habit för ett år sedan berättade han att siktet inställt på att inom de närmsta åren ta företaget till 100 miljoner kronor i omsättning. 

2023 har börjat bra. E-handeln har ökat med 60 procent mycket tack vare internationell tillväxt. Utlandet står i dag för en femtedel av e-handeln.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078