23948sdkhjf

Han tar över som vd för Casall – ska öka lönsamhet och tillväxt

Carl-Fredrik Surtevall har utsetts till ny vd för sportvarumärket efter Nanna Hedlund som meddelade sin avgång i slutet av april.

Casall Sports grundare och ägare Carl-Axel Surtevalls son, Carl-Fredrik Surtevall, tar över som vd efter Nanna Hedlund som för två månader sedan kommunicerade att hon efter tre år lämnar Casall för vd-uppdraget på Royal Design Group. Under tiden på bolaget har hon lyft omsättningen från 206 miljoner kronor 2020 till drygt 280 miljoner 2022. 

Casalls nya vd, Carl-Fredrik Surtevall, är ingen nykomling i bolaget. Han har suttit i företagets styrelse i tio år och känner varumärket väl. 
– Han har många starka kvaliteter och kommer att utveckla och modernisera företaget vidare, säger Carl-Axel Surtevall i en kommentar.

Carl-Fredrik Surtevall har under de senaste tio åren arbetat som konsult inom it, planering och BI, business intelligence, för multinationella företag inom bland annat sportbranschen.  Han ser stor potential för bolaget även om konkurrensen enligt honom är ”stenhård”. 
– Det känns fantastiskt att ta över vd-rollen för Casall Sport. Mitt fokus kommer vara att ta vid arbetet med att bygga en stabil grund för framtiden och att använda min erfarenhet för att trimma processer och etablera beslutsstöd som ökar lönsamheten och accelererar tillväxten på sikt, säger Carl-Fredrik Surtevall. 

Carl-Fredrik Surtevall tillträder 1 augusti.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141