23948sdkhjf

Vd slutar – tog Outnorth till över miljarden

Efter fem år lämnar Harald Ennen tjänsten som vd för e-handelsbolaget Outnorth.

Under de två senaste åren som vd har Outnorths omsättning fördubblats med lönsamhet. I den senaste bokslutet för 2021 nådde bolaget en omsättning på 1 074 miljoner kronor och en ebitda-marginal på 7 procent. 

I ett pressmeddelande understryker företaget att Harald Ennen haft stor betydelse för utvecklingen.
– Haralds hängivenhet, framåtanda och ledarskap har varit en viktig del i att göra Outnorth till vad det är idag. Under hans ledning har verksamheten tagit stora kliv och stärkt sin position som kategoriexpert och marknadsledare inom outdoor, säger Cato Broberg, styrelseordförande i Outnorth och chef för Egmont E-commerce.

Att Harald Ennen lämnar uppges inte bero på nya operativa uppdrag.
– Jag har haft en väldigt bra tid på Outnorth. Det har varit en spännande och intensiv resa och jag är stolt över de resultat vi har åstadkommit tillsammans. Framför allt är jag tacksam för möjligheten att få lära känna och arbeta nära så många fantastiska människor, alltifrån medarbetare till styrelsemedlemmar och partners. Nu ser jag fram emot att spendera mer tid med min familj och utforska nya möjligheter i livet, säger Harald Ennen.

Harald Ennen avslutar sin tjänst till sommaren. Tills en efterträdare är på plats tar Erlend Futsaeter, senior director på Egmont E-commerce, vid som tillförordnad vd för Outnorth.

Egmont gick in som ägare i Outnorth 2017 och blev majoritetsägare 2019. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094