23948sdkhjf

Outnorth ansluter sig till marknadsplats för secondhand

E-handelsföretaget Outnorth ansluter sig till en plug- and playplattform för secondhandprodukter.

Efterfrågan på cirkulära affärsmodeller växer och nu väljer friluftsspecialisten Outnorth att göra secondhand mer tillgänglig i handeln.

E-handelsföretaget Outnorth ansluter sig till en plug- and playplattform för cirkulär handel av secondhandprodukter.

På techbolaget Recrqls integrerade marknadsplats kan anslutna handlare erbjuda sina kunder och egna butiker att sälja vidare tidigare köpta varor med hjälp av Recrqls app.

Försäljningen sker direkt i handlarens egen webbshop utan att handlaren behöver utveckla och underhålla en egen in-houselösning.

I appen får konsumenterna en översikt av alla tidigare köp de gjort hos anslutna e-handlare, och de kan nu också lägga till varor manuellt. Genom några få klick kan konsumenten sälja vidare en tidigare köpt vara. Vid försäljningen behåller konsumenten upp till 90 procent av försäljningspriset och Recrql säkrar betalning och frakt.   

– Vi är glada över samarbetet där vi kan erbjuda våra kunder att på ett smidigt sätt sälja vidare produkter de köpt av oss. Att de produkter vi säljer används så länge som möjligt är kanske den enskilt viktigaste frågan för att minska vår klimatpåverkan, säger Stefan Gustafsson, hållbarhetsansvarig på Outnorth.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082