23948sdkhjf

Habit delar ut Årets hållbarhetspris 2023 • Nominera nu • Här är juryn

Nu är det dags att nominera till Habit Fashion Awards 2023 och branschpriset som delas ut av Habit tillsammans med Delogue PLM.

I fjol förärades modeföretaget Residus, med grundarna Elin Mohlander och Evalena Jonsson, utmärkelsen Årets Hållbarhetspris. Nu har nomineringen till 2023 öppnat. 

Priset tilldelas ett svenskt företag, projekt eller organisation med en utmärkande tydlig, mätbar och uttalad hållbarhetsstrategi.

Juryn som utser tre finalister och slutligen en vinnare har en gedigen kunskap och expertis inom området. I juryn ingår Daniel Mensch, som har titeln director of sustaniability education på The Sustainable Fashion Academy, Karla Opazo Lindblad, product lifecycle management specialist på Delogue PLM, Cecilia Tall, tidigare vd för Teko och numera programchef för Resource samt Adrian Zethraeus, projektledare hos Science Park Borås. Juryordförande är Habits modejournalist Christina Bild, som även ledde fjolårets jury. Arbetet är utmanande då olika hållbarhetsaspekter ska vägas mot varandra.

– Men det svåraste är också det intressanta. De företag och aktörer som driver utvecklingen kan ha diametralt olika förutsättningar och i viss mån olika inriktning. Vilket värde ska goda arbetsförhållanden eller minimala transporter tillskrivas gentemot till exempel återvinningsbara material? Eller stora tekniksatsningar med mångmiljonbudget gentemot små entreprenörers innovationer som ännu är i sin linda? Det är inte bara äpplen och päron att ta ställning till, snarare en hel fruktavdelning, säger Christina Bild

Vad ser du mest fram mot?
– Diskussionerna! Det finns så mycket kompetens i den här gruppen att det ska bli ett sant nöje. Det ska också bli spännande att följa upp ett antal företag och organisationer som fjolårets jurygrupp diskuterade. Hur har till exempel kärva ekonomiska tider påverkat aktörer som hoppats på kapitaltillskott från bland annat riskkapitalister?

Vinnaren avslöjas den 5 oktober under Habit Modebranschens Dag i Göteborg.

För att nominera till priset, klicka här.

Nominera även till:
Årets Denimvarumärke 
Nordic Patternmaker Of The Year

Jurymedlemmar Årets hållbarhetspris 2023:

Christina Bild – modejournalist, Habit
Daniel Mensch – director of sustaniability education, The Sustainable Fashion Academy
Karla Opazo Lindblad – product lifecycle management specialist, Delogue
Cecilia Tall – programchef RE:source
Adrian Zethraeus – projektledare, Science Park Borås

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Fashion Awards.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141