23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Rekotex - Utsedd till månadens medlem av Tradepartner Sweden

Vi har blivit utsedda till månadens medlem för december 2022. Företagets VD och grundare Marie Jonsson intervjuas och berättar mer om deras verksamhet, hur de jobbar med hållbarhet och vilken marknad Rekotex vänder sig till.

Berätta om Rekotex hur började allt?
Med min bakgrund i textilbranschen så har jag genom åren sett hur både inrednings- och modeföretag får lager med helt nya tygrullar över på hyllorna när de är färdiga med sina kollektioner. Företagen saknar oftast tid och kanaler för att göra sig av med överskottet på ett bra sätt. 2017 startades därför Rekotex för att fungera som en länk som förmedlar dessa lagertyger. Genom en smart och användarvänlig digital plattform, gör vi beslutet att använda redan existerande material, till ett naturligt val. Tyger som ligger som överskott kan i första hand användas i stället för att dra i gång en nyproduktion hos en tygproducent. En resurssmart och god affär för alla inblandade.

Vilken typ utav produkter säljer ni och vilken marknad vänder ni er till?
Rekotex säljer premiumtyger som blir över från tillverkande varumärken. Kunderna kan hitta gömda tygskatter som de kan beställa direkt från säljarens lager och få till sin produktionsadress. Vi vänder oss till köpare och säljare av tyger inom hela Europa, främst jobbar vi med överskott som ligger hos varumärken eller sömnadsproducenter.

Hållbarhetsfrågan står högt på agendan i dessa tider, hur är det inom er bransch och hur arbetar ni på Rekotex med hållbarhet?
Vi är en av många lösningar för att göra den textila produktionen bättre och smartare. Lokal produktion främjas såväl i Sverige som på övriga håll i Europa, vilket minimerar transporter och bidrar till att textila resurser tas tillvara på ett mer effektivt sätt. Vår tjänst möjliggör att lokala småskaliga producenter kan få tag i rimliga kvantiteter av redan existerande tyger, i höga kvalitéer som är noggrant utvalda av stora aktörer med strikta kvalitetskontroller på sina tygproducenter. Ledtiderna för produktion förkortas vilket gör att företag kan jobba mer i säsong och se vad som efterfrågas på marknaden. En förkortad och nära tillverkningsprocess minskar risken att få överlager med färdiga plagg.

Vad skulle du säga är er största tillgång? Och er största utmaning?
Vår största tillgång är helt klart de fina samarbeten vi har byggt upp med våra partners, varumärken och sömnadsenheter runtom i Sverige och i övriga Europa. Den användarvänliga digitala plattformen som utvecklats för att hantera en enkel logistik kring affären är också en viktig tillgång. Självklart finns det utmaningar som exempelvis frakter men vi ser väldigt ljust på framtiden då intresset för vår tjänst stadigt ökar.

Vad tror du är de viktigaste ingredienserna för att lyckas med det ni gör?
Att fortsätta samarbeta med premiumvarumärken så att våra kunder vet att det är tyger i högsta kvalitet de kan köpa genom oss, samt att ge personlig högklassig service för att både säljare och köpare ska känna sig nöjda. En annan viktig ingrediens är också att fortsätta utveckla den digitala plattformen för en effektiv logistik kring affären.

Artikeln är skriven av Linn Brännare från Trade Partners Sweden

Rekotex / Fabric Resource Sweden AB
Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås
Borås stad
Sverige
VAT nummer: SE5590976352

Kontaktperson

MJ
Marie Jonsson
Tygmäklare
+46 0739863686 marie@rekotex.se

Sänd till en kollega

0.032