23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dags för nya entreprenörer att söka till uppskattat intensiv

| Medlemsnyhet | Företag Inkubatorn i Borås AB, Textile Fashion Center

Höstens INK LAB, ett kostnadsfritt intensivprogam för entreprenörer, blev en succé. En entreprenör vann 50 000 kr till sin affärsidé. Tre andra entreprenörer har antagits till Borås INK:s ordinarie program. Och alla fyra verkar inom textilbranschen.

Nu är INK LAB tillbaka och Borås INK ser framemot att stödja fler innovativa affärsidéer.

− Det är ett fantastiskt program. Så mycket bra kunskap och snyggt uppdelat. Att få tillgång till konsulttimme med experterna, jag hade aldrig haft råd med det själv, säger Caroline Gadd, entreprenör och grundare till Flory som var en av deltagarna på höstens INK LAB.

Inkubatorn Borås INK sitter i det textila klustret Textil Fashion Center och stöttar entreprenörer med textila affärsidéer nationellt. De affärsidéer Borås INK stöttar handlar om allt från att erbjuda kläder i nya hållbara material och innovationer som hjälper branschen i transformationen mot en hållbarare industri, till digitalisering av processer och nya affärsmodeller. Lokalt stöttar Borås INK entreprenörer med alla slags innovativa affärsidéer. Målet är att hjälpa entreprenören att snabbare och med mindre risk bli ett etablerat bolag.

Konceptet INK LAB lanserades hösten 2020 av Borås INK i samarbete med Sparbanken Sjuhärad och Västra Götalandsregionen för att ge fler människor möjlighet att testa sin affärsidé och stödja dem i ett tidigare skede än Borås INK:s ordinarie inkubatorprocess. Under åtta veckor fick deltagarna ta del av digitala föreläsningar, workshops och personlig coachning av de experter som föreläste om respektive område. Varje område och expert var noggrant utvalda för att ge bästa stöd till entreprenörerna för att utveckla dem och deras affärsidéer. Programmet avslutas med en pitchtävling inför en kunnig jury där en entreprenör vinner 50 000 kr till att utveckla sin affärsidé.

− Nivån på affärsidéerna i höstas var väldigt bra och drivet hos entreprenörerna var imponerade. Skall bli spännande att ta del av alla ansökningar till kommande program, säger Stefan Dinér, VD Borås INK.

Upplägget för programmet kommer vara 100% digitalt. Borås INK fick mycket positiv respons efter höstens digitala omgång och har fullt fokus på att utveckla det digitala konceptet. Programmet startar den 14 april och under åtta veckor kommer deltagarna bland annat att lära sig hur de utvecklar sitt unika erbjudande, verifierar att de har en hållbar affärsidé, hur de bygger upp sin organisation, vikten av att ha rätt kompetenser i sitt team och inte minst hur de pitchar sin affärsidé i olika sammanhang.

Ansökan till det kostnadsfria intensivprogrammet INK LAB stänger den 18 mars.

Läs mer om INK LAB och ansök här.

Medlemsnyhet

Företag
Inkubatorn i Borås AB, Textile Fashion Center

Skaraborgsvägen 3 B, Box 8000
501 18 Borås
Sverige
Inkubatorn i Borås AB, Textile Fashion Center

Sänd till en kollega

0.062