23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

För dig som planerar köpa en ny säng

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Alla bör vi köpa ny säng cirka vart femtonde år, även om sängen fortfarande känns bra behövs den bytas ut av olika skäl. Bäddmadrassen däremot rekommenderas att bytas var femte år av hygieniska skäl.

Har du nått denna tidpunkt och ska införskaffa en ny plats att sova på? Läs då vidare - vi ger dig här några matnyttiga tips och saker att tänka på för att hitta rätt säng.

Delar du sängen med någon?
Om du delar säng med din partner är det bra om ni båda provar ut den. Det bästa alternativet är oftast att köpa separata madrasser att lägga in i samma sängram.

Madrasser är anpassade efter vikt, längd och sovställning. En madrass som är perfekt för dig kan vara helt fel för din partner. Alla är vi olika.

Sovställning
Din sovställning påverkar valet av madrass mer än du tror. Om du sover på sidan är det bra med en mjukare madrass, höft och axel behöver sjunka ner i madrassen för att ryggraden ska hållas rak. Sover du på rygg behöver du istället stöd för svanken.

Provligg sängen
Ta tid på dig när du provar ut din nya madrass. Ta av ytterkläder och skor, lägg dig i din vanliga sovställning.

Du behöver inte bestämma dig samma dag. Kom tillbaka flera gånger och fundera ordentligt över ditt val av madrass.

Storlek
Det är självklart viktigt att sängen inte är för stor för ditt sovrum. Det rekommenderas att sängen är minst 10 cm längre än du själv.

Bredden påverkas av olika saker, se till att bredden passar dina och din familjs behov.

Allergi
Det finns allergivänliga madrasser och bäddmadrasser. Undersök vad som rekommenderas för just dina allergier. Undersök med hjälp av olika allergi-sajter på nätet. Det är viktigt att du andas väl under natten för optimal sömn.

Prövotid
Nästan alltid har du en sk. prövotid. Men se till att stämma av denna noga innan du köper sängen - oavsett om du handlar i en fysiskt butik eller online.

Det är omöjligt att veta hur madrassen kommer att påverka din nattsömn efter att ha provat den i några minuter.

Leverans
De allra flesta butiker erbjuder leverans, hos en del ingår det och hos andra tillkommer det en extra kostnad. Även om du har en stor bil är det svårt att få plats med en hel säng. Det är värt det att betala lite extra för leveransen.

Glöm inte bort att även kuddar och täcken behövs bytas ut med jämna mellanrum. Lycka till i jakten på bättre nattsömn!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078