23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad är ett VPN?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

VPN är en förkortning för ett Virtuellt Privat Nätverk (Virtual Private Network på engelska).

Vad är då ett VPN egentligen? Jo ett VPN är en teknik som man kan använda när man vill skapa en säker förbindelse mellan två eller flera olika datorer. Genom denna teknik så fungerar samtliga de uppkopplade datorerna som om att de befinner sig på ett och samma nätverk.

Med ett VPN så surfar du tryggt och säkert

Med VPN så surfar du tryggt och säkert. Ett VPN fungerar på så vis att trafiken här går via en server som ligger på någon helt annan plats världen. Detta gör att din VPN-tjänst skyddar din dator från all typ av spårning och försök till olaga intrång.

Med en bra VPN-tjänst så visas heller inte din riktiga IP-adress. I vissa länder i världen så kan det vara så att det finns regeringsmakter och diktaturer som vill förhindra människor att skaffa fri information eller att besöka vissa typer av webbplatser. Med en bra VPN-tjänst så blir det svårt för myndigheter att styra människor från det som de egentligen har rätt till, sin yttrandefrihet och sin integritet.

Betala för en VPN-tjänst eller ta en gratisversion?

Visst är gratis gott men tyvärr är det inte alltid värt det med tanke på vad man får i retur. Med en gratisversion så finns vanligtvis endast ett begränsat urval av servrar och där ofta resultatet blir en långsammare hastighet och surf.

Med en gratisversion så brukar IP-adresserna snabbt kunna filtreras och även blockeras. Detta gör att du ofta måste byta IP-adress, vilket kan vara ett stort irritationsmoment. Ett annat irritationsmoment är annonserna som poppar upp. En gratisversion för VPN genererar oftast sina intäkter via annonser, så väljer du ett gratisalternativ så kan du räkna med att diverse annonser kommer att dyka upp på din skärm.

Med en gratisversion så finns det tyvärr även en risk för att personerna bakom gratistjänsten kan vilja att göra intrång i din dator för att komma åt information som de inte har rätt till.

Med allt detta sagt så är det alla dagar i veckan klart värt att istället köpa en trygg och säker VPN-tjänst. Med en betalningstjänst så får du allt du inte får med en gratisversion. Här får du istället riktigt snabb hastighet och du byter IP adress enbart om du själv önskar det. Du surfar alltid tryggt och säkert vad du än surfar in på och vart du än befinner dig i världen och du slipper irriterande annonser.

Med en betalningstjänst så kan du antingen köpa tjänsten för en månad eller som ett abonnemang. Du får även allt till en riktigt billig kostnad i jämförelse för vad man faktiskt får för sina slantar. En månadstjänst kan kosta en dryg hundring, väljer du en tjänst med ett abonnemang för 6 eller 12 månader så kan du betala så lite som ca 70- 90 kr per månad. I en riktigt bra VPN-tjänst så ingår ofta även en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti.

VPN, ett allt populärare val

Idag så blir det allt vanligare att många väljer att skaffa ett VPN. Som privatperson så vill man skydda den personliga integriteten och man vill även kunna surfa fritt utan att behöva känna sig begränsad på något viss.

Detta kan gälla allt från att vill skydda sin yttrandefrihet för att man ska kunna surfa in på de sidor man vill kunna besöka problemfritt till att man önskar se på svensk TV när man befinner sig utomlands. eller varför inte för att kolla in det amerikanska utbudet på Netflix.

Ja allt detta och mängder av andra orsaker och anledningar gör att allt flera väljer att skaffa en trygg och säker VPN-tjänst. Om du också vill skydda din personlig integritet och din yttrandefrihet, ja då är det utan tvekan värt att skaffa en bra VPN-tjänst redan idag!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.064