23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tips för att spika din jobbintervju under COVID-19 pandemin

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Den pandemi som råder i världen gällande COVID-19 eller Corona som den kallas i folkmun har gjort att alla sfärer av samhället drabbats och naturligtvis även de ekonomiska aspekterna.

Eftersom många branscher lamslagits, exempelvis att produktionen tagit stopp på grund av restriktioner så har det inte endast fått konsekvenser för själva arbetskraften men också för själva rekryteringen av nya medarbetare.

Vissa organisationer och företag har valt att helt enkelt frysa anställningsprocessen tills man utvärderat de olika ekonomiska effekterna av COVID-19. Att “skriva cv” har helt plötsligt blivit något som ingen diskuterar utan det man fokuserar mer på är hur man ska egentligen göra för att intervjua aktuella kandidater.

Dock så fortsätter många organisationer med sin rekryteringsprocess i skymundan av Coronaviruset för att på så sätt förhindra att deras organisation inte faller i popularitet hos de mest talangfulla kandidaterna.

Dock så har COVID-19 också kommit med positiva effekter, i alla falla inom rekryteringsfasen eftersom man helt plötsligt fått en stor efterfrågan inom yrken som relaterad till infektionssjukdomar där man sett en stor ökning av vakanser vilka alla relaterar till just Coronaviruset, särskilt inom sjukvård och bioteknik.

Eftersom många blivit mer eller mindre tvungna att arbeta hemifrån där det sociala uteblivit helt så har man tvingat organisationerna att bli mer kreativa med de olika rekryteringsprocesser där många börjat anamma virtuella metoder såsom video- och konferenssamtal.

De största digitala jättarna i form av Google, Facebook men även Amazon har varit öppna med att man anammat mer digitala metoder när det kommer till deras traditionella rekryteringsprocess. Faktum är att användningen av dessa metoder ökat med hela 500 % sedan början av 2020!

Som en sökande så finns det ett antal saker som du måste göra innan du överhuvudtaget initierar en jobb intervju. Dessa gäller även i den verkliga livet, men rent generellt så behöver du alltid vidta följande:

Fungerande teknik - Testa att tekniken fungerar samt att din uppkoppling fungerar så som förväntas. Vi kan inte lyfta fram hur viktigt det är eftersom hela intervjun kan gå till spillo om tekniken inte fungerar så som förväntas. Testa gärna med en kollega eller någon du känner att det hela fungerar så som du förväntar dig.

Representativt klädd - Klä dig på ett representativt sätt precis som du skulle göra under en “real life” intervju. Undvik att ta på dig färgglada plagg utan klä dig på ett elegant men ej överdrivet sätt. Diskreta färger som vit och svart fungerar alltid under en arbetsintervju.

Gå igenom det hela - Förbered dig genom att gå igenom allt som du brukar göra inför en “real life” intervju. Du bör till exempel se till att du har förberett dig på vilka frågor du kan komma att få under intervjun, vad du kommer svara på dessa samt andra relevanta moment som brukar vara av mervärde.

Ögonkontakt - Ha ögonkontakt med intervjuaren, le och engagera dig själv i samtalet. Undvik att titta åt sidan eller på andra sätt som kan komma att uppfattas som att du är frånvarande från samtalet. Självklart så kan du vila blicken lite då och då men du ska inte fokusera på saker som inte har med intervjun att göra.

Uteslut distraktioner - Oavsett hur små dessa distraktioner så är det viktigt att utesluta dessa. Det kan vara så att du har ett husdjur hemma som du skulle kanske behöv ha hos någon annan under den tid som du genomför intervjun. Detta kommer säkerställa att du är helt fokuserad på intervjun.

Följ upp - Det är viktigt att följa upp intervjun efter några dagar för att ta reda på hur du gjort ifrån dig samt få relevant feedback. Det påvisar att du är intresserad av det hela samtidigt som du sticker ut från mängden av kandidaterna som ansökt om tjänsten.

Där har du alla de tips som du bör anamma när det kommer till att öka chanserna till att öka dina möjligheter till att få komma på en jobbintervju under tiden som COVID-19 härjar i världen.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047