23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hudvårdstipsen som gör din hy frisk

Huden är ditt största organ och gör mycket för att skydda kroppen från omvärlden. Därför är det viktigt att ta hand om den! Om du håller din hud ren och frisk kan den göra sitt jobb bättre, och det kan också förebygga problem som akne, eksem och för tidigt åldrande. Tänk på att det också handlar mycket om genetik, något du inte kan göra mycket åt. Men tipsen nedan kan hjälpa dig att hålla din hy så frisk och välmående som möjligt.

10 hudvårdstips att lägga på minnet

1. För att få ut det mesta av din hudvårdsrutin bör du rengöra huden två gånger om dagen. Använd en mild rengöringsmedel som inte berövar huden dess naturliga oljor. 

2. Exfoliera huden minst en gång i veckan för att avlägsna döda hudceller och avslöja en ljusare och slätare hud. Det är viktigt för det är bra för både hudens hälsa och utseende att exfoliera regelbundet. Detta är en viktig del när det gäller din hudvård.

3. Återfukta dagligen, särskilt om du har torr hud. Välj en fuktighetskräm som innehåller hyaluronsyra eller glycerin för att hjälpa till att låsa in fukt.

4. Använd solskyddsmedel året runt, även på molniga dagar och under vintermånaderna. Välj ett solskydd med brett spektrum och en SPF på minst 30.

5. Skydda huden mot solen genom att bära skyddskläder, t.ex. långärmade skjortor, byxor och hattar. Helst ska du bära ljusa färger när solen skiner som mest.

6. Undvik rökning och exponering för passiv rökning, som kan skada huden och påskynda åldrandet. Den mest påtagliga förändringen är ofta utvecklingen av rynkor och fina linjer, eftersom den ständiga exponeringen för rök och gifter torkar ut och skadar huden. rökare är också mer benägna att utveckla åldersfläckar och andra fläckar, samt att drabbas av en allmän förlust av elasticitet. Detta kan leda till att huden hänger och rynkar sig ännu mer.

7. Behandla din hud varsamt. Undvik att skrubba eller röra ansiktet för mycket.Tvätta inte ansiktet mer än två gånger per dag.För mycket tvätt kan irritera huden. Använd varmt, inte hett, vatten och en mjuk handduk för att klappa huden torr.

8. Håll huden återfuktad genom att dricka mycket vatten under hela dagen. Helst ska du dricka 2-3 liter vatten per dag. Vatten är viktigt för huden eftersom det hjälper till att hålla den återfuktad och fyllig. Att dricka tillräckligt med vatten varje dag hjälper till att spola ut gifter från kroppen och hålla huden klar och strålande. 

9. Ät en hälsosam kost med mycket frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Kosten påverkar huden mer än du kan tro.Till exempel hjälper den till att hålla huden återfuktad och se fyllig ut. Frukt och grönsaker har ett högt vatteninnehåll. De innehåller också antioxidanter som hjälper till att skydda din hud mot skador från fria radikaler. Fria radikaler är instabila molekyler som kan orsaka cellskador, vilket leder till rynkor och andra ålderstecken. Antioxidanter hjälper till att neutralisera fria radikaler och skyddar därmed dina hudceller.

10. Sök upp en hudläkare om du har några bekymmer med din hud eller om du får nya hudproblem.

Sänd till en kollega

0.015