23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bra fröer för att anlägga en köksträdgård

Har du bestämt dig för att du vill anlägga en köksträdgård eller odla i pallkragen men är osäker på vad det är för fröer du ska ha? Då kan vi här tipsa om 7 olika, populära sorter.

Du kan köpa dina fröer på Impecta om du vill.

Dill

En mycket populär sak att odla, det är så klart dill. Det går att använda fröer för att så både krondill och som bladdill. Du kan cirka 1 månad efter de kommit upp plocka blad efter hand. Om du vill ha lång tillgång till bladdill, se till att upprepa sådden med några veckors mellanrum.

Du som vill ha krondill, du bör så den senast i maj. Den skördas vid blomningens slut.

Mosskrusig persilja

Persilja är ju så gott och mycket enkel att odla. Det både i köksträdgård och pallkrage. Den ger god smak då du lagar mat samt att den passar även bra för att i inläggningar eller som dekoration. Den går även att frysa in.

Rädisa ”Cherry Belle”

Denna är en delikat grönsak för både vår och sommar. Just denna sort ger dig runda, helt röda rädisor. De kan även stå ett tag, utan att de får en träig smak. Dessa trivs allra bäst i lucker fuktighetshållande jord. Glöm inte att vattna mycket. Det kan även vara bra att täcka din sådd med fiberduk. Det för att undvika tidiga insektsangrepp på de små plantorna.

Morot ”Nantaise 2”

Detta är en tidig sommarmorot som har långa, slanka rötter. Den passar bra att äta som den är, färsk eller att förvälla och frysa in.

Plocksallat

Plocksallat är inte fel att ha, för att kunna gå och plocka då du vill. Dessutom går den att skörda under en lång period.

Sockerärt ”Norli”

Detta är en lång sort, samt en tidig delikatessgrönsak. Baljorna blir cirka 7 cm långa. De är goda att äta färska så väl som att koka lätt eller att woka.

Ruccolasallat

Ruccolasallat kallas även ibland för senapskål. Den har flikade blad med en stjälk som är ljus. Den passar bra att ha i sallader med mera.

Köp fröer på nätet

Det är rätt smart att köpa dina fröer på nätet. Ett bra ställe att handla på, det är Impecta. Fördelen med deras sida är att de har enkla beskrivningar av växterna så väl som att det finns anvisningar hur du ska så fröerna, direkt på påsarna. De har även ett brett sortiment.

Sänd till en kollega

0.062