23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vattentät ridjacka - ett av många tips på utrustning till dig med häst

Oavsett om du är nybörjare eller har lång erfarenhet av hästar är det viktigt att du har rätt utrustning i stallet. För det första behöver du utrustning som skyddar dig om olyckan skulle vara framme. För det andra bör ridkläder vara slittåliga och bekväma att bära.

Det viktigaste är hjälmen

Ryttare i alla åldrar bör ha en godkänd ridhjälm. Det spelar ingen roll hur snäll hästen i fråga är, alla hästar kan bli rädda eller helt enkelt ha en dålig dag. Se till att hjälmen sitter korrekt, är i rätt storlek och är bekväm att ha på dig i flera timmar. Det finns hjälmar som går att justera baktill precis som en cykelhjälmar.

En del föredrar att använda en säkerhetsväst när de rider eller hanterar hästen. För yngre ryttare kan det här vara ett riktigt bra alternativ. Men även äldre erfarna ryttare bör bära en säkerhetsväst.

Bekväm ridjacka som andas

Det allra bästa för ryttare är ridjackor som andas samt vattentäta ridjackor. På så sätt blir du inte för varm när du rider och utför stallarbete men inte heller för kall när du tar en paus. Skalplagg har en lager på lager funktion som är väldigt uppskattad av personer med en aktiv livsstil så som ryttare.

När du väljer ut en ridjacka bör du se efter hållbara ridjackor eftersom stallarbete kan slita väldigt mycket på tyget. Det är även bra om ridjackan har tejpade sömmar som är vattentäta. Att bli blöt under ridturen är inte skönt och kan leda till att du blir förkyld.

Till exempel Equtext har en rad olika ridjackor i funktionella material med en innovativ design. En ridjacka du känner dig bekväm i är en ridjacka du använder dagligen. Utöver de smarta funktionerna nämnda ovan bör du söka efter en ridjacka du själv tycker är snygg.

Slitstarka ridstövlar

När det kommer till ridstövlar är de nästan lika viktiga som ridhjälmen. Stövlarna ska vara bekväma, i rätt storlek och ha en liten klack. Tänk på att även köpa material för att ta hand om dina nya vackra ridstövlar. När du tar hand om din utrustning så håller den längre.

Även om det går att rida i ett par mjuka joggingbyxor kan det uppstå obekväma skav. Det är mycket bättre att investera i ett par ridbyxor som sitter bra. Du kan dessutom satsa på en helskodd modell som ger dig bättre grepp i sadeln.

Sänd till en kollega

0.031