23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rätt strumpor är lika viktigt som rätt skor

Vid val av rätt strumpor för dina fötter och för den sysselsättning dina fötter ska vara starka inför, kommer dagen kännas mycket bättre. Du kommer vara mer rörlig och avslappnad i hela kroppen.

Fötterna ska kunna röra på sig innanför strumpor och skor på ett naturligt sätt. Med strumpmodeller som skaver vid tår, under fot eller runt ankel kommer det skapas obekvämligheter som påverkar mer än vi tror. Detta kan leda till onödig stress i kroppen.

Våra fötter är viktiga, de stödjer och gör oss mobila. Om vi tar hand om dem på bästa sätt kommer de att ta hand om oss och våra dagar kommer att bli bättre. Vare sig det gäller under arbetet, träningspasset eller bara ut på en liten promenad. Många av de som gillar att idrotta väljer att bära stödstrumpor, som inte har sömmar som skaver. Däremot kan det vara skönt med en vaddering om man gillar löpträning.

Populära egenskaper

De senaste åren har det kommit fram allt fler modeller av stödstrumpor och när man ska välja vilken kan det vara bra att börja med att tänka på om de ska användas för träning eller under tiden man arbetar. De kan nämligen även vara bra för de som går eller står många timmar på hårt underlag.

I välsorterade butiker med strumpor kan man finna ett stort utbud av stödstrumpor. Man kan välja med eller utan vaddering för att ge dämpande effekt, med kompression som kan dämpa svullnad och samtidigt ge mer ork i kroppen under dagen samt olika material, färger och motiv.

Andra populära modeller av strumpor är de som har lös resår, men som samtidigt sitter kvar på plats. Väldigt få gillar strumpor som har resår som glider ner, men inte heller är det bekvämt med resår som sitter åt för hårt. Dessa modeller kommer knappt att märkas av under dagen och när man tar av dem ser man knappt spår av dem.

Material och hållbarhet

Vilket material du väljer på dina strumpor har också stor skillnad. Val av material beror bland annat på om det är kallt eller varmt klimat och hur de ska användas. Beroende på vilken typ av sko man kommer ha på sig under arbetsdagen eller träningspasset.

De kan handla om att välja strumpor i bomull för att de andas bra, vilket bland annat kan vara att föredra under träningspasset. Ett annat material som är bra för träning och jobb då man står upp mycket under dagen är merinoull. Då det reglerar din kroppstemperatur så du inte blir för varm eller för kall. Dessutom transporterar det bort fukt från foten.

Sänd till en kollega

0.016