23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad lägger du märke till i ett hem?

“Vem bor här?” heter ett TV-program där fem främlingar skall gissa vem som bor var i de fem hem som visas. Tanken är att personligheten avspeglar sig i hemmets inredning: övermöblerat eller minimalistiskt, färgglatt eller caffe latte-färgat, ett stilleben avsett att imponera på andra eller det huller-om-buller som det oftast blir hos barnfamiljer.

Inredningen i ett hem säger mycket om de som bor där. Veckotidningar och exklusiva magasin brukar vara fulla med reportage om hur hem kan se ut. Här kommer tio beprövade tips (ett elfte är att städa och plocka undan ofta!).

  1. Gör dig fri från lusten att imponera på andra. Det är ändå du själv som ska bo där och ingen annan. Alla kanske vi har en hemlig dröm om att skapa det vackraste hemmet, men det finns ekonomiska begränsningar för de allra flesta av oss.
  1. Köp gärna begagnat. On-line-auktionerna (t ex bukowskis.se eller auktionsverket.se) har vecka ut och vecka in mängder med möbler, mattor, speglar och annat. Äldre möbler är inte bara av högre kvalitet utan också billigare än att köpa nytt. De har också med åren fått en viss patina. Dessutom är det ett uttryck för re-cycling och hållbarhetstänkande. Du kan även självklart kombinera med nya möbler från t.ex. Kila möbler.
  1. Börja med en vacker matta. En stor matta, som täcker huvuddelen av rummet, binder samman inredningen.
  1. Starta alltid med alltför lite möbler än för mycket. Tids nog ser man vad som kan fattas.
  1. Ta vara på dagsljuset. Var inte främmande för att hoppa över gardiner helt eller endast ha en jalusi.
  1. Var inte rädd för färger. Våga testa en tapetserad fondvägg eller måla endast en vägg i en starkt avvikande färg.
  1. Man behöver inte jaga dyra tavlor. Det kan räcka med att rama in en affisch eller från det egna fotoarkivet göra några fina förstoringar och skapa ett collage med bilder på en vägg.
  1. Belysning är A och O. Men glöm för Guds skull inte levande ljus. Ett par tända ljus skapar andakt och frid i ett hem.
  1. Kuddar, plädar, lite favoritböcker och harmonisk musik i bakgrunden är en viktig del för att skapa den rätta stämningen.
  1. Blommor och åter blommor! Att varje torsdag eller fredag köpa en eller annan bukett med snittblommor och sätta i en fas är en lyx som är ett måste. Inget är mer rofyllt än att betrakta en blommas skönhet och dess hastiga åldrande.

Sänd till en kollega

0.109