23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dags att renovera badrummet?

Att renovera badrummet är kanske inget man gör alldeles för ofta, ett badrúm kostar trots allt en hel del att göra vid. När man har bestämt sig för att renovera badrummet så är det en bra ide att fundera i lugn och ro på vad det är man vill göra i badrummet. Är det en helrenovering eller är det mindre justeringar som behövs göras?

Oavsett hur stor renovering man tänker sig så finns det lite att fundera över innan man börjar. Ett badrum ska man leva med ganska länge och därför är det viktigt att det blir som man har tänkt sig. Det kan också vara en mycket bra ide att sätta upp en budget för renoveringen. Badrumsrenovering kan vara ganska kostsam och det är lätt att det drar iväg i pris och man kanske inte har råd att avsluta renoveringen.

Lite tips inför en badrumsrenovering  

Det finns lite att tänka på och ta hänsyn till innan man börjar med renoveringen. Det första man behöver göra är att ta reda på hur stort badrummet är och mäta upp det ordentligt. När man har gjort det så är det lättare att veta vad man har möjlighet att göra. Vidare behöver man fundera på vilken stil man vill ha i badrummet, det är snyggt om det matchar stilen i resten av huset.

Det är också bra att fundera på om man ska passa på att byta ut rören när man ändå renoverar. Man kan också fundera på om man vill investera i golvvärme i badrummet. Det kostar en slant men är väldigt skönt under årets kalla månader när man hoppar ur duschen och golvet är iskallt.

Fundera även på vilket material det ska vara i badrummet. Det finns massor att välja på och materialen som man brukar välja mellan är kakel, klinker, våtrumstapet eller plastmatta. Tätskiktet på de olika materialen fungerar lika bra mot fukt, det handlar egentligen om vad man föredrar. 

Dyrt eller billigt badrum

Hur mycket det kostar att renovera ett badrum ser väldigt olika ut och beror på vilka val man gör. Ett badrum kan i princip kosta hur mycket som helst men det behöver inte heller göra det. Det går att spara in pengar på sina val och kan man själv göra en del av renoveringen så kan man spara in en del pengar även där. Det är dock viktigt att den som utför renoveringen i ett våtrums-utrymme är certifierad för det.

Om man vill anlita ett företag som renoverar så kan man ta in offerter från olika bolag och sedan jämföra priser och tjänster för att hitta rätt. 

Sänd till en kollega

0.033