23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Se över dina elavtal

Det är konstigt att många hushåll inte aktivt väljer att spara pengar genom att byta elavtal kontinuerligt. Om man ska köpa någon annan produkt som till exempel en bil, en mobiltelefon, en dator eller ett kylskåp så jämför man de olika varorna ordentligt för att hitta rätt vara just för dig. Först går man noggrant igenom exakt vad man önskar av en produkt och sedan jämför man marknadens utbud och väljer sen det som har de kriterier man söker och därefter kontrollerar var man kan köpa den till bäst pris.

Att byta elavtal är lätt då det finns hemsidor där man skriver in sina önskemål och får sedan prisförslag från flera olika elbolag. På Elbyte kan man välja ifall man vill ha fast eller rörligt pris, hur länge du vill binda avtalet och om du föredrar miljövänlig el eller inte. Om man inte gör ett aktivt val av elbolag så väljer ditt befintliga bolag ett avtal åt dig och det är ofta mycket dyrare än om du själv väljer avtal.

Lätt att byta

Det är enkelt att byta elbolag och det tar inte mer än några minuter innan du fått offerterna från flera olika aktörer. Du behöver bara uppge ifall du bor i hus eller lägenhet, ange ditt anläggnings-ID som du hittar på din elräkning, hur mycket el du normalt använder på ett år och vilket område du bor i. Du bör även ange om du vill ha fast eller rörligt avtal eller en kombination av de båda. Om du inte själv har någon åsikt om detta så är det lätt att jämföra flera gånger innan man bestämmer sig för vilket elbolag man väljer att teckna avtal med. Om man tidigare låst tiden på sitt elavtal så framkommer det av fakturan så då är det bra att se när bindningstiden går ut och byta till ett nytt i samband med det.

Svårt att välja?

Om man tycker att det är svårt att välja avtal och känner att man vill ha svar på några frågor eller funderingar innan man bestämmer sig så finns det en chattfunktion där man lätt kan få svar. På Elbyte kan man även läsa intressanta artiklar om el och elavtal och det finns även FAQ som snabbt svarar på de vanligaste frågorna från kunder. Man kan även läsa mer om allt som har med el att göra och energi 2022 hos Energiföretagen Sverige.

Som sagt så finns det pengar att spara på att aktivt jämföra och välja elavtal. Det är bara att plocka fram en tidigare elräkning, fylla i dina uppgifter och vips, så har du en ny elleverantör med ett bättre pris än tidigare.

Sänd till en kollega

0.032