23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hemligheterna bakom att inreda en butik

När man som kund kliver in i en butik möts man inte bara utav butikens utbud av varor, utan även av en lokal som någon har inrett för att skapa en trevlig shoppingatmosfär i.

Det ligger mycket tankeverkstad bakom butiksinredning, inte minst när det kommer till modebutiker. Men hur viktig är egentligen estetiken i lokalen för kunden, vilka inredningsfaktorer är inbjudande och vilka bör man egentligen helt undvika?  

Tidlös framför trend

Trender är både en otrolig möjlighet och lite av en fara när det kommer till inredning. Att satsa på tidlösa material är golv, fönster och dörrar är ofta en säker investering eftersom det inte behöver bytas ut i samma omfång. När man inreder en butik är det dessutom viktigt att ha i åtanke att välja slitstark fast inredning (framför allt golven), eftersom de ska utsättas för betydligt högre tryck än våra möbler där hemma. Dessutom bör golvet vara extra slitstarkt och lätt att göra rent eftersom kunderna kommer att ha skorna på sig inne, ett plastgolv kan därför vara en bra lösning.  

Hållbara och miljövänliga val

Det har blivit viktigare än någonsin att välja hållbara och miljövänliga material i vardagen. Detta gäller förstås även för dig som ska inreda en butik. Inredning och dekoration ska alltså inte bara vara tilltalande för kunder, utan bör också uppfylla deras och de anställdas förväntningar när det kommer till hållbarhet. Butikslokaler och inredning är något som ofta förknippas med själva varumärket och dess personlighet, och det är därför väldigt viktigt att butikslokalen sänder samma signaler gällande miljö och hållbarhet som företaget står för. En klädbutik som säljer kläder i hållbara material och med miljövänlig tillverkning bör därför se till att även butiksinredningen uppfyller dessa riktlinjer för att värderingarna ska vara så trovärdiga som möjligt.  

Exponering, estetik, stil och känsla

Att inreda en butik handlar dock inte bara om vad som fungerar bäst rent praktiskt. Det är viktigt att butiken inreds strategiskt i förhållande till estetik, stil och exponering. Man kan till exempel öka merköp genom att placera ut produkterna där de syns bäst och nära kassan där det ofta bildas köer. Var du placerar de olika varorna handlar också om varans pris - varor som ligger i korgar eller lådor förknippas oftast med ett lägre pris medan dyrare varor ofta står eller hänger för sig själva. Element som musik och val av stil och tema är också viktiga faktorer när det kommer till butiksinredning. Se till att ha en enhetlig stil som matchar ditt varumärkeskoncept.

Sänd till en kollega

0.016