23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Flyttfirman för dig i Västerås

Att röra på sig med jämna mellanrum är något som är djupt mänskligt. Upptäcka nya områden och få nya grannar. Trivs du i Mälardalen i och runt omkring Västerås är du bara att gratulera. Här finns det ett sjudande arbetsliv likväl som fantastiska rekreationsmöjligheter. Att flytta till eller inom Västerås handlar ibland om att fundera på ifall du ska anlita en flyttfirma eller be vänner hjälpa till. I den här artikeln sätter vi fingret på jämförelsen mellan om du tar hjälp av vänner eller en professionell flyttfirma. 

Att flytta är en stor sak

Hur frestande det än mår vara, kom ihåg att det är en stor sak att be dina vänner om hjälp med att flytta. Du ber dem att spendera kanske en hel dag eller mer med att lyfta, bära och arbeta tungt åt dig, gratis. Att anlita flyttfirman för dig i Västerås är ur det perspektivet ett lätt val. Eller? 

Alla val har konsekvenser

Att ta beslut om flyttfirma och flytthjälp har konsekvenser. Precis som alla goda vänner kan de må dåligt av att vägra hjälpa dig ifall du frågar, även om de kanske verkligen vill slippa. Vid något tillfälle kan du dessutom behöva återgälda tjänsten. Om det är troligt att du inte kommer att ha tid, energi eller vilja till att återgälda tjänsten, så är det inte rättvist att be dem om en tjänst nu. 

Risk för skador

När du anlitar en professionell firma så är de proffs på att lyfta tunga saker exempelvis.

När du ber folk att bära tunga saker från dig, finns det en stor risk för skador, särskilt ryggskador. Du vill inte vara ansvarig för dina vänners smärta och lidande och eventuellt medicinska kostnader. 

Svårt att planera och försäkring

Flyttdagen är oförutsägbar. Du kanske tror att du behöver vännerna i 2 timmar, när det faktiskt kommer att ta 6 timmar. De kan ha andra planer för senare på dagen som de kommer att missa för att hjälpa dig. Allt för att du brast i tidsplaneringen. Om de av misstag skadar saker, hamnar de i en svår situation. De kan känna att de måste rätta till situationen, trots att de är där för att du har frågat.

Om du har värdefulla möbler, konstverk, elektronik, och om du eller dina vänner skadar dem när de bär till flyttbilen, finns det inget sätt för dig att få tillbaka förlusten. Men om en professionell flyttfirma packar och flyttar har de en försäkring som täcker alla oavsiktligt skadade föremål. 

Manövrera ut från ditt hem

Stora och tunga föremål, som antika möbler, stora skåp, pianon eller andra större möbler är mycket svåra att bära och manövrera ut genom dörren. Även för professionella flyttare, som har gjort det hundratals gånger tidigare, är sådana föremål en utmaning. Det finns risk för skador på den som bär, risk för skador på hemmets inredning och risk för att själva föremålet skadas. Skador från ett tappat skåp är något du inte vill ha på ditt samvete för dina vänners skull.   

Ansvarig utgivare: TribuSoft.se

Sänd till en kollega

0.029