23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Har du hört talas om eSIM?

Om du någonsin har undrat vad ett eSIM är eller hur eSIM fungerar, då har du kommit till rätt plats. I stort sett alla är bekanta med vad ett grundläggande SIM-kort är och hur ett sådant fungerar. Nu är eSIM här och vi förklarar i denna artikeln vad eSIM är för något och hur du kan nyttja ett sådant.

Hur fungerar ett eSIM?

I grund och botten fungerar ett eSIM genom att du låter dig anslutas till ett mobilnätverk utan att byta ett fysiskt SIM-kort. En telefon men flera nätverksalternativ. Allt du behöver göra är att ladda ner en eSIM-profil och du är redo. Ett eSIM fungerar således som best simcard for europe i din telefon, ungefär som ett fysiskt SIM-kort med ett undantag. Istället för att sätta in ett nytt SIM-kort för att ansluta till ett nytt mobilnätverk kan du istället ladda ner en eSIM-profil. Inget behov av att fysiskt byta kort – allt sker elektroniskt.

Hur fungerar det i praktiken?

Ett eSIM fungerar nästan exakt som ett Fysiskt SIM-kort. Bara att det är inbäddat i din telefon och kan inte tas bort, eftersom det endast existerar elektroniskt. Så om du till exempel vill ha en ett SIM-kort till din telefon ifall du reser utomland behöver du inte fysiskt byta ut SIM-kortet för att byta till ett nytt nätverk när du reser utomlands, du laddar istället ner en eSIM-profil, antingen via en app eller genom att skanna en QR-kod.

Prepaid/förbetalt

Efter att du har skapat din profil förbetalar du ditt eSIM abonnemang och du laddar ned via QR-kod eller app och sedan är det bara att surfa eller ringa. Eftersom du inte behöver leta upp en fysisk butik eller vänta på att få hem något fysiskt SIM-kort så är du klar efter bara några minuter.

När använda eSIM?

Nu kanske du undrar när ett eSIM kan vara användbart ifall du redan har ett fysiskt SIM-kort redan isatt i din telefon? Bra fråga. En av de mest användbara tillfällena är när du reser. Ifall du reser utomlands måste du vara väldigt observant på dataroamingavgifter. Dessa kan bli orimligt höga. Du kan undvika dessa genom att byta till en eSIM-profil med ett förbetalt eSIM. Sedan när du kommer hem kan du helt enkelt byta tillbaka till ditt vanliga SIM-kort. Att ha olika alternativ till mobilnätverksuppkoppling är ju dessutom användbart ifall du har svårt med uppkopplingen vid exempelvis sommarstugan för ditt fysiska SIM. Då kan du enkelt byta till ditt eSIM och jämföra. Du kanske har bättre täckning med ditt eSIM.

Svårt att växla mellan fysiskt SIM och eSIM?

Nu kanske du tänker att det måste vara svårt att byta mellan telefonens fysiska SIM och ett nytt eSIM. Det är dock hur enkelt som helst. I din telefon finns det under Mobildata eller Anslutningar en väljare som tillåter dig att byta mellan de två. Du kan naturligtvis ha flera eSIM-profiler lagrade där. Du kan ju dock enbart ha en profil igång i taget. När du lägger till nya profiler behöver du självklart inte ta ut ditt fysiska SIM.

Sänd till en kollega

0.016