23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Denna slags soffa trendar 2023

Detta är en sponsrad artikel från ILVA.se.

2023 ser vi två tydliga trendriktningar för soffor: Det supermjuka och dämpade färger.

Det supermjuka innebär att sofforna närmast ska omfamna dig när du sätter dig i dem. Det mjuka gäller både utseendet, materialet och bekvämligheten. Precis som klädmodet de senaste åren går även soffmodet mot mycket och bekväma textilier. Denna trend tog fart under pandemin när vi spenderade tid hemma och sökte oss mot mjuka möbler som var riktigt sköna att sitta i.

På färgsidan trendar dämpade och naturliga kulörer. Sand, beige, offwhite och färger i jordtoner i allmänhet, som ockra, umbra och sienna, är hett efterfrågade. Trenden kommer från den naturinspiration som varit påtaglig de senaste säsongerna. Influerare har inrett och klätt sig i linne, ull, hampa och handfärgade tyger i grön umbra. Hemgjord rustik mat, linoljefärg och trägolv har gett en bild av det långsamma och hållbara.

Soffor och möbler i naturfärger är tacksamma att inreda med eftersom dämpade färger är snygga ihop. Med dämpade färger menas brutna kulörer som befinner sig en bit ifrån de rena primärfärgerna på färgcirkeln. Jordfärger harmoniserar väl tillsammans och bidrar med ett lugnt och närmast zen-aktigt utseende i hemmet, gärna tillsammans med vitt i olika nyanser. Exempelvis skapar en ockragul pläd på en mossgrön soffa mot en vägg i offwhite en balans mellan både kulör och valör (valör är hur ljus eller mörk färgen är).

Stora vaser i terrakotta, flätade korgar och växter är exempel på heminredning som passar bra ihop med supermjuka soffor i dämpade färger. Trämöbler också är snygga ihop med de trendiga sofforna, förslagsvis matbord och matstolar i ek eller bok. Om du har en soffgrupp är det snyggt att kontrastera den med en fåtölj i ett annat material, till exempel lurvig plysch, som också är inne just nu.

ILVA erbjuder soffor i bägge trendriktningarna som nämns i artikeln. Bland de supermjuka modellerna hittar du bland annat soffan Sky, som är en XL-soffa med bredräfflad manchester som är riktigt skön att sitta i. Harlow är ett annat exempel på en stor soffa som är väldigt bekväm och som ser trendigt puffig ut. Bägge soffmodeller går att välja i dämpade kulörer och jordfärger. Se alla möbler från ILVA.

ILVA är en möbeltillverkare och möbelbutik från Danmark. I sortimentet hittar du kvalitetsmöbler i dansk design till förnuftiga priser. Du kan både beställa från ILVA.se eller besöka någon av deras butiker.

Sänd till en kollega

0.031