23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Varför använda ett e-SIM istället för ett vanligt?

När du använder din mobiltelefon till vardags, så är det vanligt att du har ett SIM kort i den, som är ett slags plastkort som får plats i din mobiltelefon. Detta SIM kort innehåller information, som ditt mobilnummer, och låter dig ringa och ta emot samtal och sms och använda data på din telefon. Med det kan du även lagra kontakter och telefonnummer vilket gör det enkelt att byta telefon – du kan helt enkelt ta ut ditt SIM-kort ur din gamla telefon och placera det i en ny mobil.

Dock kan det vara smart att byta ut det till ett e-SIM. De är designade för att ersätta gamla fysiska SIM-kort. Du kan till exempel välja ett e-SIM USA om du ska resa dit, eller använda dig av ett e-SIM via ditt telefonbolag.

Informationen på ett eSIM är omskrivbar. Det betyder att du kan byta nätverk utan att ta bort ditt SIM-kort och sätta i ett nytt.

Den tid som eSIMS helt ersätter plast-SIM är förmodligen fortfarande en bit bort. För närvarande används eSIM oftare som det andra SIM-kortet i en handenhet med dubbla SIM-kort.

Lär dig mer om fördelarna med att resa med e-SIM

Ett e-SIM har många fördelar, framför allt om du reser mycket. Du kan till exempel använda dig av ett e-SIM USA, så väl som det finns passande e-SIM för andra länder. Det är säkrare än ett fysiskt SIM-kort eftersom det inte kan tas bort om din mobil blir stulen eller tappas bort. Sedan är det även en fördel eftersom du inte behöver skaffa, bära och byta fysiska SIM-kort (som också kan försvinna) eller vänta på att de kommer med posten.

Olika modeller av smartphones har så att du kan lagra ett visst antal e-SIM. På en iPhone kan du lagra åtta eller fler eSIM, som finns där närhelst du behöver dem. Du kan ha två eSIM aktiva på iPhone-modeller som stöds samtidigt. Detta kan till exempel inkludera ett eSIM för ditt hem och ett annat eSIM för landet du besöker.

Du kan byta vilka av dina lagrade eSIM som är aktiva genom att helt enkelt ändra dina val i Inställningar. Detta kan vara användbart om du reser regelbundet till samma platser.

E-SIM när du reser till USA

Om du ska resa till USA och vill skaffa ett E-SIM USA på smidigt sätt, så kan du göra det via Holafly. Du kan på deras sida verifiera att du har en mobil som stöder ett e-SIM samt välja en dataplan som passar dig. Sedan är det bara att använda dig av en QR-kod samt aktiverar e-SIM kortet.

Vilka är fördelarna med ett eSIM?

Ett e-SIM gör det mycket lättare att byta mobilnät. Istället för att behöva beställa ett nytt SIM-kort, vänta på att det ska komma och sedan sätta in det i din telefon, kan du byta till ett annat nätverk med ett telefonsamtal eller göra det online. Du behöver inte heller leta efter ett SIM-verktyg för att ta bort det gamla SIM-kortet från din telefon.

Du kan tillfälligt byta till ett annat nätverk. Upp till fem virtuella SIM-kort kan lagras på ett e-SIM åt gången. Det betyder att du snabbt kan växla mellan olika nätverk om du befinner dig i ett område utan signal på ditt vanliga nätverk.

Det gör det också enklare att byta till ett lokalt nätverk när du reser, utan att fysiskt behöva sätta in ett lokalt SIM-kort. Att använda ett lokalt mobilnät utomlands kan vara mycket billigare än att betala roamingkostnader till ditt vanliga nätverk.

Ett eSIM erbjuder också samma fördelar som telefoner med dubbla SIM-kort med två platser för traditionella SIM-kort i plast, det mest uppenbara är att du kan ha två telefonnummer på en enhet.

Detta kan vara praktiskt om du vill ha ett nummer för personligt bruk och ett annat för företag - men du vill inte ha två telefoner med dig. Du kommer att kunna ta emot telefonsamtal och sms på båda numren hela tiden och välja vilket SIM-kort du vill använda för att ringa samtal, skicka textmeddelanden eller använda data.

Har alla smartphones ett eSIM?

För närvarande har bara en handfull av de senaste smartphones och andra enheter ett e-SIM. Dessa inkluderar:

  • Alla Apples senaste iPhones – iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR, plus den nya iPhone 12-serien och iPad Pro
  • Samsungs Galaxy S20, S20+ och S20 Ultra
  • Google Pixel 3 och 3 XL
  • Motorolas Razr (endast ett eSIM, det har inget fysiskt SIM-kort)
  • Samsung Gear S2 och Gear S3 smartklockor
  • Apple Watch Series 3, 4 och 5

Slutsats

E-SIM är något som kommer alltmer, som ett alternativ till ett vanligt SIM kort. I dagsläget har det extremt många fördelar då du ska resa utomlands. Men det är även smidigt att kunna använda hemma i Sverige. Ska du resa till USA så kan det vara skönt att slippa oroa dig för extra kostnader i form av roaming avgifter till exempel. Du slipper även att leta efter offentliga WiFi nätverk. Du kan helt enkelt välja dataplan som du sedan kan använda dig av när du befinner dig på en eller flera platser i USA.

Sänd till en kollega

0.015