23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så gör du din uteplats redo för sommarens alla grillkvällar

Det är många som redan börjar längta tillbaka till sommaren. Det finns något speciellt med sommaren som får oss att känna oss levande. Kanske är det ljuset som skiner längre på dagarna, eller de varma temperaturen som gör oss gladare. Nu är det perfekt tillfälle att börja planera för hur du kan göra din uteplats redo inför sommaren!

Uppgradera utemöblerna

En av de bästa sakerna med sommaren är att man får använda sin trädgård eller balkong på ett helt annat sätt. Du kan grilla, ta en kopp kaffe i solen eller bara slappa i en bekväm stol och njuta av den friska luften. För att göra det ännu bättre finns det möbler som är speciellt designade för utomhusbruk, och dessa kan vara en riktig investering. Du kan välja bland olika modeller och storlekar på matgrupper till din uteplats. Matgruppen är den centrala delen av en uteplats och det är viktigt att den är både bekväm och fin. Oavsett vilken typ av möbler du väljer, är det alltid trevligt att ha något som du kan använda under hela sommaren.

3 tips på hur du rustar upp din uteplats på budget

1. Köp en värmelampa. Detta är en bra idé för att kunna förlänga sommarkvällarna. Det finns många olika modeller och storlekar att välja mellan, så det är lätt att hitta något som passar just din uteplats.

2. Lägg till olika textiler. Du kan köpa plädar, kuddar eller en matta till din uteplats. Detta gör inte bara uteplatsen mer bekväm utan även mer stilren.

3. Dekorera med ljus. Trevlig belysning gör alltid uteplatsen mer inbjudande och du kan välja mellan levande ljus eller till exempel en ljusslinga.

Hur planterar jag om min trädgård inför sommaren?

Blommor är något som alltid gör en uteplats trevligare. Men det finns en del saker du bör tänka på. Plantera inte för tätt, det gör att växterna inte får tillräckligt med luft och ljus. Låt också mellanrummet mellan plantorna vara större än det rekommenderade avståndet, så att växterna kan växa ut ordentligt. Plantera heller inte för djup, det gör att rötterna inte får tillräckligt med syre. Använd en bra jord som är rik på näringsämnen, och gör gärna hinkar eller krukor av plast eller fibercement istället för trädgårdsland. Det blir mindre arbete för dig och dina växter kommer att må bättre.

Grillkvällarna är något av det bästa som finns, och sommaren är den absoluta höjdpunkten på året för dem. Då är det perfekt att ha en fin uteplats dit du kan bjuda in vänner och familj. Nu är det perfekt läge att börja planera inför sommarens kvällar!

Sänd till en kollega

0.031