23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

10 saker du bör få med när du vårstädar!

Så fort högtiderna är över och vi går mot ljusare tider, är det faktiskt dags att börja planera vårstädningen - iallafall delar av den. Det finns mycket man kan göra själv, men om du vill vara helt säker på att allt blir ordentligt städat och rengjort kan du anlita ett proffs. Här kommer 10 punkter som ska finnas med i vårstädningen!
  1. Rensa ut dina garderober

Ta tillfället i akt att göra dig av med allt du inte behöver eller använder längre och se till att allt är organiserat. Allt du inte har användning för och är helt och rent kan du antingen donera eller sälja online - släng inte!

  1. Putsa alla dina fönster 

Passa på att putsa dina fönster så att det tilltagande ljuset kan komma in ordentligt. Om du har svårt att bli av med de där irriterande strecken kan du låta en yrkesman rengöra dina fönster på insidan och utsidan för att få maximal glans!

  1. Tvätta väggar och tak

Med tiden samlas damm på väggar och tak invändigt, vilket kan orsaka allergier om det inte rengörs ordentligt. Dammsug och torka av dem.

  1. Rengöring av mattor

Om du har mattor ska du se till att rengöra dem på djupet med ånga, eftersom det hjälper till att hålla allergener och damm borta. 

  1. Rengör taket utvändigt

Luften är full av mögelsporer och alger, som formar en beläggning på taket. Även mossa och gräs kan få fäste, och det är viktigt att bli av med detta så att taket ska hålla sig i ett bra skick. Boka in nanostone taktvätt för ett regelbundet underhåll.

  1. Rengör hängrännorna

Våren är ett bra tillfälle att rensa rännorna från skräp som löv och kvistar, detta är viktigt att göra regelbundet så att vattnet kan rinna fritt när det regnar. Om du inte har lust att klättra runt på stegar kan du anlita proffs som gör det åt dig.

  1. Högtryckstvätta utsidan

Ta bort all smuts och eventuellt mögel eller alger som har samlats på husets utsida med en kraftfull högtryckstvätt. 

  1. Klipp gräsmattan

En välskött gräsmatta ger ditt hus ett lyft. Just nu är det ett perfekt tillfälle att börja kolla runt efter en ny klippare om din nuvarande har sett sina bättre dagar. Även andra trädgårdsverktyg som sekatörer och häcksaxar kan man ofta fynda på vintern.

  1. Klipp buskar och träd

Buskar, häckar och träd behöver alltid en genomgång på både hösten och våren. Trimma dem själv eller anlita en yrkesman för att underlätta arbetet.

  1. Uppdatera din trädgård

Lägg till nya blommor för att få lite extra färg. Planera redan nu för vad du skulle vilja plantera i trädgården, vissa växter måste beställas så att du får dem i tid för att kunna njuta av dem i all sin prakt på sommaren.

Vårstädning behöver inte vara svårt om du vet vad som behöver göras. Börja med dessa 10 punkter nu och du kommer att tacka dig själv när allt är gnistrande till våren! Lycka till med städningen!

Sänd till en kollega

0.016