23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Björn Borg kalsonger - hållbart material

Det bästa sättet att värna om miljön är att använda mer hållbara material. En annan viktig faktor är att tänka på vilka färgning alternativ och tryck alternativ som har den minst negativa inverkan på miljön. 

Björn Borg har gjort ett hållbart val där Björn borg kalsonger måste stödja Better Cotton bönderna eller vara tillverkad av minst 70 % hållbart material. Detta gäller alla olika kalsongmodeller hos Björn Borg oavsett om det är boxer, briefs eller trunks. Läs mer om Björn Borg kalsonger här.

Olika material hos Björn Borg kalsonger

Björn Borg erbjuder både snygga och sköna kalsonger. Olika modeller, material  och kollektioner gör att det finns kalsonger som passar alla. Alla modeller har sina specifika egenskaper men något de har gemensamt är hållbart material och perfekt passform. 

Björn Borg är populära kalsonger och finns i materialen polyester, lyocell och bomull. 

Ekologisk bomull

Ekologisk bomull är bomull som har odlats ekologiskt med mindre påverkan på miljön. Leverantörerna till Björn Borg använder GOTS-certifierat bomull. Ekologisk bomull är en naturlig fiber och det är både ett bekvämt men även ett starkt fiber som är både vattenabsorberande och som andas. Dessutom är det naturligt biologiskt nedbrytbart. 

Bomull är ett av de vanligaste materialen att använda till underkläder. Materialet är tåligt vilket innebär att det tål att tvättas mycket. Dessutom har kalsonger av bomull en bra andningsförmåga och är mycket bekväma.

Supima Cotton

Albini Supima® Cotton är en långfibrig bomull av bästa kvalitet från italienska tygmästare. Den är motståndskraftig mot noppor och är extra tålig eftersom den har resistenta fibrer. 

Polyester

Tålig, slitstark, bra färgbeständighet är tre kännetecken för polyester. Till produkterna används återvunnen polyester som från tillverknings avfall och PET flaskor. I jämförelse med ny polyester används mindre vatten, mindre energi och även mindre Co2 produceras. 

Materialet är ett syntetfiber som är mycket slitstarkt och som torkar snabbt. Det är vanligt att använda i i funktionsplagg eftersom det har en hög andningsförmåga.

Materialet används i Björn Borg performance kalsonger. 

Lyocell

Lyocell framställs är ett svalt och skönt material producerat av hållbar trämassa. TENCEL fiber är ett slitstarkt material. Materialet har bra andningsförmåga och är starkt, därför passar det bra som material till underkläder. 

Det är ett mjukt, sidenlent material som gör att underkläderna blir riktigt bekväma att bära.

Elastan 

Elastan är en töjbar fiber som tillverkas av plast. Elastan används vanligtvis i en liten mängd i tillverkning av underkläder. Detta för att ge kalsongerna hållbar stretch och elasticitet. 

Sänd till en kollega

0.046