23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Textilimportörerna

VAD VI GÖR

Textilimportörerna bevakar handelspolitiska frågor och hjälper dig som importör att hålla koll på allt som kan vara viktigt för ditt företag, till exempel tullar, GSP, ursprungsregler, frihandelsavtal (vi arbetar för frihandel med Kina) och CSR-frågor ( företagets sociala ansvar). Servicen till våra medlemmar är vår allra viktigaste uppgift och sker bland annat i form av regelbundna  nyhetsutskick, både via nyhetsbrev och separata kortare notiser. Vi svarar också på frågor som våra medlemmar kan tänkas ha (ej juridiska) och försöker alltid hitta lösningar.

Vidare anordnar vi också flera kostnadsfria seminarier per år.  Ämnen som vi nyligen behandlat på sådana seminarier är produktmärkning, kemikaliefrågor, sociala uppförandekoder och hur man undviker mögel i transporter.

Textilimportörerna driver också politiska frågor som är angelägna för våra medlemmar. Just nu är frågan om GSP-ersättningscertifikat vid export till Norge aktuell och i förlängningen av den frågan om Norges medlemskap i EU:s tullunion. Det krävs för att vi ska få fri handel med Norge. Det borde vara den viktigaste handelspolitiska frågan för den svenska regeringen och att den inte är det beror på dålig analys från dess sida.

VÅR KEMIKALIEGUIDE

För att underlätta för importörer att följa EU:s kemikalielagstiftning, REACH, har Textilimportörerna tillsammans med Swerea IVF tagit fram en kemikalieguide. Vi var faktiskt många år före EU. Den uppdateras kontinuerligt och vi har ett service- och supportavtal med Swerea IFV som hjälper oss att svara på enklare frågor om kemikalie- och miljö och det ingår i Textilimportörernas medlemskap. För fördjupad support från Swerea IVF kring kemikaliefrågor rekommenderar vi medlemskap i Kemikaliegruppen vid Swerea IVF, www.kemikaliegruppen.se.

Kemikalieguiden kostar 3 900 kr för medlemmar och 6 000 kr för icke- medlemmar i Textilimportörerna. För medlemmar i såväl Textilimportörerna som Kemikaliegruppen ingår alla uppdateringar av guiden kostnadsfritt. Kemikalieguiden finns på engelska och kinesiska och fler språk är på gång.

Har du frågor?
Kontakta oss!
031- 724 28 70
louise.winter@textileimporters.se

Fakta om Textilimportörerna

Adress
Textilimportörerna
Kronhusgatan 11
411 05 Göteborg
Se på karta

Region
Sverige
Västra Götalands län
Göteborgs stad

Telefon: +46 850597092

VAT nummer: SE8020106624

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Louise Winter
Yrke: Kanslichef på Textilimportörerna

Sänd till en kollega

0.097