23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

Textilimportörerna

BLI MEDLEM!

Textilimportörerna förenklar tillvaron för dig som bredrive handel med textil, läder och skor

Vi bevakar handelspolitiska frågor och hjälper dig som importör att hålla koll på allt som kan vara viktigt för ditt företag, till exempel tullar, GSP, ursprungsregler, frihandelsavtal, kemikalie- och CSR-frågor med mera.

Servicen till våra medlemmar är vår allra viktigaste uppgift och sker bland annat i form av regelbundna  nyhetsutskick. Vi svarar också på frågor som våra medlemmar kan tänkas ha och försöker alltid hitta lösningar.

Vi anordnar vi också flera kostnadsfria textilutbildningar och seminarier per år. Just nu sker alla digitalt.  Se vår hemsida www.textileimporters.se för program.

Textilimportörerna driver också politiska frågor som är angelägna för våra medlemmar, vi är just nu mycket aktiva i frågan om att införa en särskild skatt på kläder och skor. Ett förslag vi är mycket kritiska till då vi redan har ett fungerande systrem via REACH, samt att denna skatt kan drabba framför allt små och medelstora företag mycket hårt.

VÅR KEMIKALIEGUIDE
För att underlätta för importörer att följa EU:s kemikalielagstiftning, REACH, har Textilimportörerna tillsammans med Swerea IVF tagit fram en kemikalieguide. Den uppdateras kontinuerligt och vi har ett service- och supportavtal med Swerea IFV som hjälper oss att svara på enklare frågor om kemikalie- och miljö och det ingår i Textilimportörernas medlemskap.

VÅR MÄRKNINGSGUIDE
Textilimportörernas märkningsguide omfattar kläder, hemtextil och skor och ger information kring märkning, produktkrav och speciella tullregler. Den innehåller också ett grundläggande kapitel om de olika standarderna. Som medlem i Textilimportörerna använder du guiden kostnadsfritt!

Blir en av oss! Har du frågor?
Ringe eller mejla:
0708- 20 44 50 eller louise.winter@textileimporters.se
louise.winter@textileimporters.se

Textilimportörerna
Kronhusgatan 11
411 05 Göteborg
Sverige
VAT nummer: SE8020106624

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Sänd till en kollega

0.078