23948sdkhjf

Sandqvist inför fyradagarsvecka – hoppas att fler följer efter

Företagets 30 anställda jobbar från och med slutet av februari 30 timmar i veckan i stället för 40. Till samma lön som tidigare.  

Genom att förkorta arbetstiden vill arbetsgivaren "förbättra balansen mellan jobb och fritid" för de anställda och bygga ett "framgångsrikt, hållbart och ansvarstagande" företag. 

Samtidigt som personalen jobbar färre timmar i veckan ska produktiviteten och servicen bibehållas. De anställda kommer få utbildning för att strukturera sitt arbete.   

Sandqvists vd, Caroline Lind, tror att förkortad arbetsvecka kan leda till ännu bättre resultat för bolaget och hoppas inspirera fler företag i branschen att gå samma väg. 

– Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och det är sedan länge känt att engagerade medarbetare skapar långsiktiga resultat. Jag tror också att om du mår bra presterar du bra. Att få ge möjligheten till våra medarbetare att jobba smartare för att kunna ha mer meningsfull fritid med mer tid till sig själv och sina relationer känns både fint och utvecklande, säger Caroline Lind, i en kommentar.  

Under 2022 ökade bolagets omsättning med 20 procent och redovisade vinst.            

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079