23948sdkhjf

Tvåmiljarderslyft för New Wave Group: "Vårt bästa år någonsin"

Omsättningen upp 30 procent under fjolåret. 

New Wave Group avslutar 2022 på 8 844 miljoner kronor i omsättning. Jämfört med 2021 ökade omsättningen med 32 procent eller med drygt 2,1 miljarder kronor. Rörelseresultat uppgick till 1 505 miljoner kronor, vilket är en halv miljard mer än 2021. Rörelsemarginalen uppgick därmed till 17,0 procent. Fjolåret blev bolagets bästa år någonsin sett till både nettoomsättning och resultat, enligt New Wave Group.  

Bolaget gör även en stark spurt under slutet av året. Under fjärde kvartalet, oktober till december, uppgick omsättningen till 2 815 miljoner kronor, en ökning med 22 procent jämfört med perioden föregående år som landade på 2 307 miljoner. Rörelseresultat uppgick till 547 miljoner kronor jämfört med 403 miljoner.

Trots en orolig framtid spår vd och koncernchef, Torsten Jansson, att bolaget kan fortsätta växa organiskt. Han är heller inte främmande för uppköp, detta tack vare en "stark" balansräkning och en soliditet på nästan 54 procent. 

"Med en hög inflation, högre räntor och energipriser blir det sannolikt en svagare marknad, vilket vi givetvis inte är immuna mot, men vi står väl rustade vad gäller varumärken, produkter, servicegrad, lager med mera jämfört med de flesta konkurrenter. Detta gör att vi skall kunna fortsätta ta marknadsandelar samt att vi har både kapacitet och ekonomi till fler förvärv."

I bolagets portfölj finns knappt ett femtiotal varumärken inom företag, sport och fritid samt gåvor och heminredning. Craft, Sköna Marie och Pax är några av varumärkena.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078