23948sdkhjf

Omsättningen rasar för XXL

Den norska sportaktören XXL tvingas se tillbaka på ett tufft fjärde kvartal.

XXL:s EBITDA-resultat sjönk till -236 miljoner norska kronor jämfört med 403 miljoner norska kronor under samma period året innan. Det ansträngda resultatet är bland annat en följd av en nedskrivning av lager på 302 miljoner norska kronor och en negativ försäljningsutveckling.

Bolagets omsättning under Q4 minskade med 13,2 procent jämfört med samma period 2021. Det innebär en omsättning om 2 264 miljoner norska kronor.

Det justerade rörelseresultatet sjönk till -107 miljoner norska kronor (174).

I Sverige omsatte kedjan 646 miljoner norska kronor under det fjärde kvartalet, ett tapp på 19,3 procent från motsvarande period ett år innan. 

Anders Lindbloms, vd för XXL i Sverige, kommentarer utvecklingen för den svenska marknaden:

– Vi fortsätter arbetet att offensivt anpassa vår verksamhet efter en ny, tuffare verklighet. Vi ser att både våra kunder och bransch har haft det fortsatt svårt i Q4, med tanke på den ekonomiska situation vi befinner oss i.

– Vi har anpassat våra kostnader löpande. Just nu genomför vi vår största rea-kampanj på tre år, där varor för 500 miljoner ska säljas. Detta är viktigt för att driva och stärka försäljning, liksom likviditeten. I Sverige fortsätter vårt arbete med att anpassa, uppgradera och i vissa fall skala ned våra befintliga varuhus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079