23948sdkhjf

DK Companys vd: "2023 blir ett konsolideringsår"

Ännu ett starkt år för den danska modekoncernen.

Den danska modekoncernen DK Company fortsätter på inslagen bana och lämnar, precis som 2021, ett starkt år bakom sig. Bolaget ökade omsättningen med 18 procent till 4,6 miljarder danska kronor jämfört med året före. Även lönsamheten stärktes. Resultatet landade på 660 miljoner danska kronor jämfört med 612 miljoner under 2021, uppger bolaget.

Trots att 2022 betecknas som ett rekordår lyfter DK Companys vd och majoritetsägare, Jens Poulsen, flera utmaningar under det gångna året.
– Resultatet måste ses i ljuset av de stora utmaningar vi har upplevt under året med förseningar i leveranskedjan, höga fraktpriser, generella utmaningar vad gäller både dollar och svenska och norska kronor, och speciellt under andra halvan av året ett motvilligt köpbeteende bland konsumenterna.

För att möta bolagets fortsatta tillväxt kommer stora investeringar på automatiserad lagerhållning att ske under 2023.

Jens Poulsen spår att 2023 blir ett konsolideringsår.
– Vi står inför en svår tid och siktar på att hålla nivån från 2022. Samtidigt sker en expansion och satsning på både logistik och försäljningskanaler, så att koncernen är redo för ytterligare tillväxt och förvärv under de kommande åren.

Modekoncernen DK Company har 24 varumärken i portföljen. Däribland Fransa, Dranella, InWear och Kaffe.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095