23948sdkhjf

CPH Fashion Week: P.L.N. visade sin svärta

I tät dimma och till entonig rytmisk musik framträdde P.L.N.:s kollektion.

P.L.N. är Peter Lundvald Nielsens mycket personliga projekt som är blott ett och ett halvt år gammalt. I augusti 2021 lanserades hans första kollektion. Under tisdagen var det dags för den tredje ordningen. 

Från augustiljus under senaste upplagan av modeveckan förde Peter Lundvald Nielsen denna gång  i stället in publiken i ett mörker och en gigantisk lokal i Bella center. 

Under dämpade spotlights skymtade Lundvald Nielsens råa och kompromisslösa svarta punkmode med referenser till både gotik och mystik. Svart, svart, svart men också hållbart. P.L.N. syr enbart upp plagg efter beställning. Något som varumärket kommer att fortsätta med. 

Peter Lundvald Nielsen betonar vikten av hantverk och hållbarhet och har inlett ett samarbete med Renewcell för att använda circulose. Ett medskick till visningen löd: "Hantverkets betydelse är alltid en utgångspunkt för P.L.N. varför den här kollektionen är starkt formad kring idén att skapa ny design av befintliga plagg och kring utmaningen att skapa i en värld av överflöd."

Artikeln är en del av vårt tema om Copenhagen Fashion Week.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078