23948sdkhjf

CPH Fashion Week: Danska Stamm – den skandinaviska globetrottern

Det andra varumärket att visa under Köpenhamns modevecka.

Modeveckans första dag i ett grått och regnigt Köpenhamn. Men under det vågformade taket till Lokomotivværkstedet, några hundra meter förbi köpcentrumet Fisketorvet, fann inköpare, modefolk och influencers skydd från januarirusket. 

I den råa industrilokalen intog det danska varumärket Stamm catwalken. Det skedde med både attityd och självförtroende. Visningen är den andra för varumärket och sker ett halvår efter debuten vilken var under senaste modeveckan i augusti.

Bakom Stamm står den danska designern Elisabet Stamm. Hon är ingalunda någon nykomling på den danska modescenen; hon är en av medgrundarna till streetwearvarumärket A.A.Spectrum.

Själv beskriver hon Stamm som en skandinavisk globetrotter, en karakterisering som speglar hennes egen familjebakgrund. Stamm vill stå för både inkludering, dualism och kontraster. Och det är just vad Elisabet Stamm visade, både vad gäller modellval, material, uttryck och silhuetter. Bitvis avklätt och skirt, bitvis påklätt och fluffigt. 

Elisabet Stamm är en av tre som har chans att vinna hållbarhetsutmärkelsen som delas ut av Zalando och Copenhagen Fashion Week. Vinnaren presenteras den 2 februari. 

Artikeln är en del av vårt tema om Copenhagen Fashion Week.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078