23948sdkhjf

Festblåsa av hundratals bebiskläder prisas

Fyra av 23 pristagare kommer från modesfären när Svensk Form väljer årets mottagare av utmärkelsen Ung Svensk Form. I år präglas vinnarna av stark cirkulär ambition.

Naturalism och surrealism möts i Mia Bøgedal Troelsgaard kollektion 2 in 1 designs, Distorted to fit. Två plagg blir ett i en ”balansakt i dekonstruktion och rekonstruktion”. 

Matilda Envalls bidrag The Story of a Dress är ”en djupdykning i den rosa klänningen”. Grafiska element framträder som tuschteckningar på siden och polyester i ett ”finstämt hantverk”.

Kollektionen Actissance är skapad för att omdefiniera vad funktionskläder är och kan vara. Ebba Hedlunds kreationer är ”en lyckad korsbefruktning av två världar och bärs lika gärna till fest som i skidbacken”. Här har detaljer och influenser från historiska kläder kombinerats med funktion.

Mother Elizabeth är en kollektion som skapats av bortsorterade bebiskläder. Vad sägs om en festklänning av hundratals bebisplagg? Hedvig Ljungström har hämtat inspiration från renässansens överdådiga mode. Essensen lyder: gammalt plus gammalt = nytt. ” Nasty och sweet på en och samma gång”.

I år firar utmärkelsen Ung Svensk Form 25 år. En namnkunnig jury har utset vinnarna som under det kommande året turnerar till olika kulturcenter i landet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Selected Brands får distributionen för Reebok: ”Vi är superstolta”
Blank the Hub öppnar i Helsingborgs centrum
Outdoorvarumärke går upp i storlek
Smyckesmärke satsar globalt – värvar från Toteme
Craft helautomatiserar lagret: Viktig del i vår tillväxtresa
Stark e-handel i februari för kläder och skor
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094