23948sdkhjf

Secondhand för e-handlare med nya tjänsten Raizemore

Fler och fler konsumenter väljer att köpa second-hand. Vill du som e-handlare hänga på trenden, har it-företaget Raizemore cirkuleringstjänsten, speciellt utvecklad för en klimatmedveten e-handel.

Modemärket Odd Molly har nyligen kört igång på Raizemores cirkulära plattform (Raizemore Repurpose) och starten är mycket positiv. Redan efter några månader har plagg cirkulerats och sålts via secondhand-kanaler och som gett en en besparing på över 1000 kg koldioxid och 2 900 000 liter vatten, räknat med metoden ”Water Scarcity Impact” enligt Mistra Future Fashion Report 2019:05.

– Det är superkul att Odd Molly satsar på hållbarhetsåtgärder och väljer att arbeta med oss, säger Jason McMillion, VD och grundare av företaget Raizemore och fortsätter: – Tjänsten för att cirkulera sina tidigare köp har mottagits över förväntan av kunderna där närmare hälften av alla som cirkulerat, redan gjort detta upprepade gånger. Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med på vår resa mot ett mer hållbart samhälle där klädesplagg utnyttjas mer effektivt genom hela dess livscykel. Tiden för köp och släng är förbi och varor producerade med kvalitet är det som gäller.

För att det hela ska fungera, behövs enkla och praktiska lösningar. Raizemore har skapat en IT-plattform som gör det enkelt att cirkulera varor. Filosofin är att det ska vara lika enkelt som när man handlar varorna online. – En stor del av all försäljning sker idag via e-handeln och det är även där det är lite för enkelt att klicka hem varor man kanske inte alltid behöver eller lägga till några extra storlekar i sin beställning, fortsätter Jason McMillion. Med Raizemore har vi därför valt att inrikta oss mot e-handlare för här kan man göra stor skillnad. Jason McMillion menar vidare att Raizemores koncept i första hand vänder sig till företag som säljer varor med högre kvalitet: – Fast fashion är svårt att återbruka på grund av varornas vanligtvis låga kvalitet. Dessutom är andrahandsvärdet lågt och blir ointressant för både e-handlarna och för vår del. Vi inriktar oss därför mot varumärken med kvalitativa varor. Med Raizemore kan nu dessa företag visa upp sin kvalitet på ett helt nytt sätt där varorna, nya såväl som ”pre-loved”, kan användas under lång tid. I vår tjänst kurerar vi fram varorna i absolut bästa skick som e-handlaren själv kan sälja. Resterande ser vi till att sälja via andra secondhand-plattformar.

Sammanfattningsvis genomgår e-handeln ett paradigmskifte med kraftigt förändrat kundbeteende. E-handlarna behöver anpassa sin affärsmodell och bland annat erbjuda secondhand-varor och möjligheten för sina kunder att cirkulera tidigare köp. Raizemore erbjuder en helhetslösning med logistik, support och gradering av varor. Allt som flödar igenom Raizemore är spårbart och integrerat med e-handlarens plattform.

– Raizemore har fått högsta betyg av kunderna som cirkulerat sina tidigare köp, avslutar Jason McMillion. Vi har kunder som under ett antal månader hunnit med att cirkulera upp till åtta gånger! Det är helt galet! Kunderna vill helt klart använda Raizemore och e-handlarna tackar nog inte nej till fler nöjda och återkommande kunder.

Läs mer om Raizemore här.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062