23948sdkhjf

Lager 157 anmäls till Arbetsmiljöverket igen

Handels underkänner arbetsmiljön i flera butiker i klädkedjan Lager 157, rapporterar Handelsnytt.

Bristerna i arbetsmiljön hos Lager 157 anses så svåra att flera av Handels regionala skyddsombud vänt sig till Arbetsmiljöverket.

En butiksanställd i Stockholmsområdet uppger till Handelsnytt att bristerna i flera butiker är värre än någonsin. Med lager som svämmar över personal som går på knäna.

Juan Hernandez är ombudsman och regionalt skyddsombud på Handels. Han kräver att flera butiker i Stockholmsområdet undersöker och bedömer riskerna i arbetet. Han har begärt att Lager 157 tar hjälp av företagshälsovården i detta arbete.

– Arbetsställningar och rörelser kan leda till skador när de upprepas. Riskbedömning måste göras på varje enskild butik och butikschef och anställda ska vara delaktiga. Det räcker inte att någon på huvudkontoret gör riskbedömning för alla butiker, säger Juan Hernandez, till Handelsnytt.

Tidningen skriver vidare att Lager 157 i sin tur hänvisar till Svensk Handel och menar att inblandning av företagshälsovården inte är nödvändig. Detta svar har fått Juan Hernandez att gå vidare med en anmälan till Arbetsmiljöverket för att tvinga fram åtgärder.

Anmälan rör Lager 157 i Kista galleria. Men enligt Juan Hernandez är problemen utbredda i flera av kedjans butiker.

I våras rapporterade Handelsnytt att butiken i Västerås anmälts till Arbetsmiljöverket. Även i Umeå har Handels regionala skyddsombud anmält en butik till Arbetsmiljöverket.

Agnes Kaczmarek, försäljnings- och driftchef på Lager 157, svarar på kritiken i ett mejl till Handelsnytt att företaget har anlitat en konsult för att ta fram fungerande processer och rutiner för arbetsmiljöarbetet i alla butiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094