23948sdkhjf

Revolver uppköpt av mässkonkurrent

De danska modemässorna Ciff och Revolver går samman.

Uppdaterad 14:30

Till sommaren 2023 förändras mässlandskapet när Ciff och Revolver går ihop. Tillsammans vill de skapa en ännu starkare modevecka i Köpenhamn. Det meddelar de två mässarrangörerna i ett pressmeddelande. Med det så kallade samgåendet är målet att bli mer relevant, skapa mervärde och utveckla mässorna. 

Samgåendet handlar egentligen om ett förvärv. Det är Bella group, som driver och äger Ciff, som har förvärvat 100 procent av Revolver. Organisationerna kommer att arbeta tillsammans under ett paraply och huvudkontoret förläggs till Ciff Showrooms i Bella Center. Mässorna kommer att samordnas, men mässkoncepten, Ciff i Bella Center och Revolver i Öksnehallen i Köpenhamn, kommer fortsatt att vara separata. 

Bella group bekräftar för Habit att Sofie Dolva, direktör för Ciff, kommer att leda den nya organisationen. 

– Nu satsar vi allt på att skapa ännu mer utveckling och värde för modeveckans många intressenter. Denna sammanslagning kommer att vara det största krafttaget som den europeiska modemässindustrin har upplevt på många år, säger Sofie Dolva i en kommentar. 

Christian Maibom, grundare av Revolver, kommer att fortsätta som kreativ chef för den nya organisationen, en roll han även hade före uppköpet. Han är stolt över den nya setupen.

– Det har krävts vilja, tid och hårt arbete från alla parter för att komma i mål. Genom att just förena de unika egenskaperna hos var och en av de två organisationerna kan vi tillsammans leverera en fantastisk och framtidssäker lösning, som jag, både personligen och tillsammans med resten av Revolver-teamet, ser fram mot att fortsätta vara en del av, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062