23948sdkhjf

Finskt cirkulärt mode till Sverige

I mer än 20 år har det finska varumärket Globe Hope skapat klädkollektioner och accessoarer av befintligt material som ratats.

Globe Hopes fokus är vardagsnära plagg som produceras av överskottsmaterial, återvunna arbetskläder, båtsegel och textilier från armén. Plaggen är GRS-certifierade (Global Recycled Standard).

Seija Lukkala, grundare av Globe Hope, nämner ekologiskt ansvar och transparens som varumärkets viktigaste värden.
– Vår konkurrensfördel är att skapa vacker och tidlös design från avfall. Vi vill utmana och förändra systemet genom att skapa bättre och mer hållbara alternativ för mode och accessoarer.

Varumärkets samtliga processer är transparenta, materialet spårbart och all information finns tillgängligt för den som är intresserad.

Initialt sker försäljningen i Sverige via egen e-handel. Men planen är att även nå ut via ett antal utvalda modebutiker med stark hållbarhetsprofil.

Globe Hope har en lång tradition av samarbete med välgörenhetsorganisationer. I år föll valet på Mifuko Trust, en ideell organisation som förbättrar försörjningen och välbefinnandet för kvinnor på landsbygden i Kenya. Syftet är att stödja hållbar utveckling i regionen, utbyta kunskap och främja lokala hantverkstraditioner över internationella gränser. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064