23948sdkhjf

Calik Denim presenterar stolt en ny biologiskt nedbrytbar uppfinning: B210 Framtiden Till Naturen.

Calik Denim gör sig redo att slå industrin med häpnad med sin nya uppfinning B210, i samband med presentationen av sin Vår-Sommar 24 kollektion på Kingpins Show Amsterdam!

     

Medan klimatkrisen, minskningen av biologisk mångfald, plastnedskräpning i naturen, mikrofiber som tar sig in i allt det vi äter och dricker från havet och mycket annat fortsätter sin negativa påverkan på våra liv, fortsätter Calik Denim – ledande miljömedveten premium denimproducent - att jobba på, högst medveten om sitt ansvar. Företaget presenterar nu en för industrin helt ny uppfinning: B210. Sedan tidigare finns pionjäruppfinningar som RE/J, E-Last och Blue-H som Calik Denim utvecklar inför varje ny säsong.

Textilavfall utgör källan till 35 % av all mikroplastnedskräpning i världen, skräp som inte bryts ned i naturen utan finns kvar i hundratals år. Det beräknas att mängden textilavfall, som var 0,7 miljoner ton år 2022, kommer att uppgå till 2,2 miljoner ton år 2030.

     

Utifrån denna verklighet fortsätter Calik Denim att varje dag arbeta med att utveckla nya tekniker för att påverka den globala klimatkrisen och bidra till utvecklingen av cirkulär ekonomi. B210 lanseras i kommande säsong, och produktens namn är inspirerat av att materialet ska kunna brytas ner i naturen på 210 dagar. Med mottot Future to Nature”  bär den med sig naturen in i framtiden och är en frisk fläkt av cirkularitet inom denimindustrin då tekniken kan användas för alla Calik Denims tyger.

Denna uppfinning, som är mer än 99 % biologiskt nedbrytbar inom 210 dagar tack vare den speciella teknik som Calik Denim har utvecklat, utmärker sig genom att den kan användas även med produkter som innehåller syntetiska fibrer, och kan användas med produkter som har har olika hög stretchighet – allt från låg elasticitet till superstretchiga material. Dessutom, testning i enlighet med OECD 208-standard visar att ingen toxicitet som hindrar plantering i marken kvarstår efter nedbrytningen.

     

Ett annat utmärkande drag hos denna teknik, som Calik Denim utvecklade med visionen att vara en lösningspartner till sina kunder utöver att vara en miljömedveten producent, är att detta tyg, som sedan blir ett tvättat plagg, bryts ner på mycket kortare tid. På så sätt blir märken och klädproducenter som tillverkar sina kollektioner med B210 en unik del av den cirkulära ekonomin. Samtidigt blir slutkonsumenten en del i cirkulariteten, och bidrar till naturen på ett holistiskt sätt.

               

                 

*Retrieved September 26,2022 from https://portals.iucn.org/library/sites/library/files/documents/2017-002-En.pdf

**Standard Test Method for Determining Anaerobic Biodegradation of Plastic Materials Under High-Solids Anaerobic-Digestion Conditions (ASTM D5511-18)

 

Kontakta Calik Denim

marketing@calikdenim.com

Officiell hemsida: www.calikdenim.com

          

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078