23948sdkhjf

Kappahl ska göra alla plagg spårbara

Modekedjan Kappahl investerar i en ny digital plattform som ska hjälpa kunderna att göra mer hållbara och medvetna val.

Med hjälp av den AI-baserade blockkedjeteknikslösningen Trustrace spåras och mäts all data i produktionsprocessen, från bomullsodling och fibertillverkning till garn, var tyget är vävt, tryckt, färgat och slutligen sytt.

Resultatet slås ihop för att ge en samlad bild av plaggets värden och genom verktyget ska informationen kommuniceras på ett enkelt och tillgängligt sätt för kunden.

Implementeringen ska ske gradvis och målet är att alla plagg ska vara märkta senast 2025.

– Genom att veta var och hur plagget är tillverkat lyfts även klädernas värde. Det är mycket arbete bakom varje färdigt plagg, tillverkningsprocessen är lång och många personer är inblandade. Något kanske inte alla känner till, säger Sandra Roos, hållbarhetsdirektör på Kappahl.

Nästa höst planeras hela leverantörskedjan presenteras på alla jeans via QR-koder som länkar till information på hemsidan. I butik kan personalen hjälpa kunderna att hitta information om plagget i Kappahls onlineshop.

– Med den samlade datan kan man snabbt och enkelt göra ett medvetet köp. För oss är det viktigt att kunderna ska kunna känna sig trygga med plagget de köpt och veta att det är producerat på ett schysst sätt, förklarar Sandra Roos.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063