23948sdkhjf

H&M-topp går till riskkapitalbolaget eEquity

Madeleine Persson, tidigare vd för H&M, blir rådgivare i investeringsbolaget eEquity.

Madeleine Persson är ett välkänt namn i modebranschen med en karriär på H&M som spänner över 27 år. De sista åren var hon klädkoncernens vd. 2018 utsågs hon av Veckans Affärer till Sveriges mäktigaste kvinnliga direktör.

Samarbetet mellan Madeleine Persson och eEquity påbörjades redan under våren 2022 då hon tog plats i styrelsen för Aim’n, ett av eEquitys portföljbolag.

I sin nya roll som rådgivare har hon uppdraget att vägleda eEquitys portföljbolag och entreprenörer i affärskritiska satsningar inom sortimentsstrategi, inköp, varumärkesarbete, ledarskap och organisationsutveckling.

– eEquity sitter på bred erfarenhet och djup kunskap om e-handelsindustrin, och jag identifierar mig med deras entreprenöriella anda och tankesätt. Dessutom delar vi en gemensam filosofi om affärsutveckling och värdeskapande genom enkelhet, skalbarhet, automatisering och inkrementalitet. Det ska bli spännande att arbeta tillsammans för att bygga framgångsrika företag, varumärken och organisationer, säger Madeleine Persson i en kommentar.

– Madeleine har en exceptionell och unik erfarenhet och kompetens som innebär en stor konkurrensfördel för våra portföljbolag. Under sin karriär har hon samlat på sig omfattande kunskap om ledarskap, att möjliggöra för individer och organisationer att växa, samt strategisk och operativ kompetens i att bygga starka detaljhandelsföretag. Madeleine har också ett stort intresse för att hjälpa entreprenörer att utvecklas och nå framgång, vilket är grunden för vad vi gör på eEquity, säger Patrik Hedelin, managing partner på eEquity.

eEquity grundades 2010 och har fram till idag genomfört investeringar på fyra miljarder kronor genom 38 företagsförvärv. Tidigare investeringar innefattar bland annat Pricerunner, Chimi, iDeal of Sweden, Gordon, Aim'n, Zoo.se och Royal Design.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141