23948sdkhjf

Swedish Fashion Association ställer in Stockholms modevecka

Uppdaterad 5 december 9:00 

Det blir ingen modevecka i Stockholm i februari nästa år. Det meddelar arrangören, den svenska branschorganisationen Swedish Fashion Association, SFA, i ett pressmeddelande. När eller om den kommer att äga rum igen är oklart. Klart är dock att formen ses över.

Som skäl för att ställa in modeveckan anges en analkande lågkonjunktur samt varumärkenas förändring mot hållbarhet och digitalisering. Modeveckornas framtid har blivit ett mycket omdebatterat ämne globalt, står det. Därför ser Swedish Fashion Association ett behov av att förändra Stockholm Fashion Week, och skriver att mer information utlovas senare. 

Programmet under den senaste upplagan av Stockholm Fashion Week, som genomfördes i augusti, innehöll både visningar, med bland andra J.Lindeberg, Louise Xin Couture och avgångsklasser från Borås Textilhögskola, samt samtal om branschfrågor. 

Habit har ställt ett antal frågor på mejl till John-Jamal Gille, projektledare för SFW, Stockholm Fashion Week.

Vad är skälet till att ni ställer in?
– Vi väljer att hoppa över AW23 är för att hitta ett format som är anpassat till dagens och framtidens behov hos medlemmarna. Eftersom modeveckan är en gemensam produktion mellan våra medlemmar och SFA så har vi sett att vårt stöd för varumärkena gör sig bäst i formen av mobilisering av hela branschen och kunskapsutbyte. SFA är en medlemsorganisation och alla beslut inom SFA tas i samråd med våra medlemmar.

Är detta ett farväl till modeveckan med traditionella visningar?
– ”Traditionella” visningar, nya presentationsformat, samtal och utställningar är fortfarande högst relevanta för branschen, och inte minst för nya talanger.

Finns det någon ekonomisk aspekt till att ni ställer in?
– Såklart inverkar även de lite sämre tiderna förutsättningarna för såväl enskilda varumärken som SFA att finansiera större produktioner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079