23948sdkhjf

H&M:s svar till Fairtrade: ”Vi tar resultaten på största allvar”

Den 1 december uppmärksammade Fairtrade Sverige modebranschens produktion i en debattartikel som publicerades på Habit.se. Amira Malik Miller, policyrådgivare på organisationen, menar att det finns allvarliga risker med dagens modeproduktion. Hon hänvisade bland annat till Aftonbladets avslöjande om utsläpp av förorenat vatten från H&M-fabriker i Bangladesh. Hon anser det ”anmärkningsvärt att modeföretagen inte använder sig av de verktyg som finns”. Nu svarar H&M på debattartikeln.

”Vi tar resultaten på största allvar och har inlett egna utredningar. Att ta itu med vår påverkan på vatten och att hantera vatten på ett ansvarsfullt sätt i vår leveranskedja är en hörnsten i vårt hållbarhetsarbete. Enligt våra regelbundna uppföljningar på plats vid de aktuella fabrikerna har bedömningar av vattenreningsverken, vattenkvalitets- och kemikalietestrapporter genomförts nyligen.

Vi granskar nu dessa bedömningar och rapporter för att få klarhet i resultaten. Tyvärr har vi ingen ytterligare information att dela med oss ​​av just nu."
H&M Group Media Relations

Habit har översatt texten från engelska till svenska.

Artikeln är en del av vårt tema om Debatt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093