23948sdkhjf

Plockar in miljoner för lansering av ny analysplattform

Teknikföretaget Dema.ai, med Babyshops medgrundare Marcus Tagesson i spetsen, meddelar att de tar in 40 miljoner kronor för att finansiera lanseringen av en egenutvecklad analysplattform för e-handel.

Plattformen ska hjälpa e-handlare att samla in förstapartsdata från alla kommersiella datakällor, städar datan, berika den med hjälp av AI-modeller och presentera insikter som e-handlarna kan ta beslut på i realtid.

Detta är insikter som historiskt sett bara har varit tillgängliga för de topp 1 procent mest avancerade e-handlarna, med massiva utvecklingsavdelningar. Det kommer förändra hur e-handlare utvärderar alltifrån sina marknadsföringskampanjer till kunder, lager, ordrar och webbplatser”, skriver Dema.ai i en kommentar.

– Vi startade företaget för att vi har sett problemet från första parkett när vi byggde vår tidigare e-handel som växte från 0 till över 1,1 miljarder kronor i årlig omsättning. Många e-handelsföretag tittar idag på fel KPI:er och det är viktigare än någonsin att få kontroll över dina lönsamma kunder, lager och försäljning i realtid, säger medgrundaren Marcus Tagesson.

Bakom finansieringen står ängelinvesterarna Jacob Hellqvist (Epidemic Sound, Foodora), Johan Bendz (Zettle, Juni), Erik Segerborg (Avito, Hemnet) samt investerarkollektivet Framtid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Skoleverantör om Footways skulder: ”Förstår att det är på väg att gå åt skogen”
Footway förnekar likviditetsproblem
Pondus fyller 30 – ”Vi har aldrig visat röda siffror”
Newhouse lanserar kundklubb
Här förbereder Patagonia sin Sverigeöppning
Best of Basic satsar dubbelt på Frölunda Torg
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109